Hopp til innhold

Pedersen berget Brann-poeng på overtid

Brann holdt på å gå på ett nytt tap mot Bærum, men Marcus Pedersen reddet 1-1 på overtid.

Bærum-Brann

MÅL: Andreas Aalbu (t.v.) scorer Bærums første mål under 1. divisjonskampen mellom Bærum og Brann på Sandvika stadion på Kadettangen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Brann-Bærum

TOK TUREN: Statsminister Erna Solberg ankommer 1. divisjonskampen mellom Bærum og Brann på Sandvika stadion på Kadettangen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Nesten 2000 tilskuere, inkludert Statsminister Erna Solberg, hadde tatt turen til Sandvika Stadion for å ta del i kampen mellom Brann og Bærum mandag kveld.

Andreas Aalbu sendte Bærum i ledelsen etter 73 minutter, men Bærum-jubelen stilnet på overtid og hjemmelaget klarte ikke beholde ledelsen kampen ut.

Marcus Pedersen scoret på overtid og reddet ett heldig poeng for Brann i bortekampen. Kampen endte 1-1.

Brann-spilleren er ikke fornøyd med prestasjonene, men er glad for å ha berget med seg ett poeng hjem.

– Jeg syns vi spilte en dårlig første omgang, vi kunne ha straffet de mer. Det er kjedelig å ikke ha med tre poeng i bagasjen, men vi var ikke stort bedre enn Bærum, sier han til NRK.

– Vi gir ikke opp

Bærum-Brann

JUBLER: Marcus Pedersen jubler sammen med Erdin Demir (t.h.) etter å ha scoret Branns utligningsmål på overtid.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Brann-trener Lars Arne Nilsen feiret en måned som Brann-trener i dag. Han syns laget spilte en god andre omgang.

– I andre omgang spilte vi slik vi skulle, men vi må våge mer. Totalt sett syns jeg vi fikk ok med sjanser og spill, sier Nilsen til NRK.

– Er det bra nok med 1-1?

– Vi skulle gjerne spilt bedre, men det som er bra er at vi kommer tilbake og at vi ikke gir opp. Jeg syns vi fortjente et poeng i dag, og vi får ta med oss det vi får.

Treneren er usikker på om laget har det som trengs for å rykke opp til eliteserien.

– Vi må prøve å skape et godt fotballag og spille god fotball. Vi må få spillet til å sitte, og da vil poengene begynne å komme.

– Hvor lenge er det til det sitter?

– Det sitter i perioder, men litt for sjeldent. Jeg håper at vi vil spille bedre til høsten.

– Utnytter ikke mulighetene

 Bærum-Brann

I AKSJON: Eirik Birkelund og Matias Pedersen (t.h.) i aksjon under 1. divisjonskampen mellom Bærum og Brann på Sandvika stadion på Kadettangen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Brannspiller Erik Huseklepp mener laget ikke utnyttet sjansene de fikk godt nok.

– Det var stillingskrig nesten hele kampen. Vi skaper en del muligheter, men ikke nok. Denne kampen ligger åpen for oss å vinne, men vi klarer ikke å utnytte de sjansene vi får. Jeg føler at vi burde ha vunnet denne kampen.

– Vil dere ha en mulighet til å rykke opp til eliteserien nå?

– Vi er bare tre poeng unna opprykksplass. Nå gjør vi alt for å vinne neste kamp, det er det som er fokuset, sier Huseklepp.

Siste nytt

  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal