Hopp til innhold

Pappa Bø: – Det er dette man har drømt om

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): Klemet Bø satt på et årsmøte da sønnene gjorde nærmest rent bord i VM. – Det klirra i koppen da jeg fikk servert kaffe. Jeg skalv!

Klemet Bø

FULGTE MED PÅ IPAD: Pappa Klemet Bø så gull-løpet fra fylkesårsmøtet i KrF.

Foto: Noralv Pedersen / NRK

Johannes Thingnes Bø og Klemet Bø etter NM-sølvet på Dombås

STOLT: Klemet Bø opplevde en stor dag da to av sønnene tok medalje i VM. Her etter NM-sølv til Johannes i Dombås.

Foto: Rune Fossum / NRK

– Det er helt fantastisk! Det er dette man har hatt en drøm om. Med det bakteppe Tarjei har hatt siden jul er det helt utrolig, sier en stolt og rørt Klemet Bø til NRK.

Lørdag ble Johannes Thingnes Bø verdensmester på sprint i Kontiolahti. Sammen med seg på pallen fikk han en sykdomsplaget Tarjei Bø med bronse. Klemet fulgte selv oppløpet på nettbrett fra et årsmøte - som ble viet liten oppmerksomhet fra faren.

– Det klirra i koppen da jeg fikk servert kaffe, jeg skalv, så det er tydelig at dette går inn på en far og dette, sier Klemet om sønnenes triumf.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Halvard Hanevold og Ola Lunde.
Programleder: Dag Erik Pedersen.

BRØDRE: Både Tarjei og Johannes var glade for hverandres suksess.

– Lov å vise følelser i dag

Under seiersintervjuene viste brødrene Bø tydelig hvor mye dette betyr for dem. Pappa Klemet legger heller ikke skjul på at stolthetsfølelsen melder seg hos han selv.

– Når man får et sånt resultat som dette blir jeg utrolig stolt. Det skulle bare mangle, for det er ikke så mange fedre eller mødre osm får oppleve noe sånt. Det er veldig stort!

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Halvard Hanevold og Ola Lunde.
Programleder: Dag Erik Pedersen.

FØLELSER: Johannes Thingnes Bø var tydelig rørt etter han og brorens suksess. Her svarte han på gratulasjoner på mobilen.

Johannes kjempte mot tårene allerede i sitt første intervju med NRK. Selv synes han det var flaut å gråte på TV etter å ha blitt verdensmester. Det er ikke faren enig i.

De vet selv hvor mange timer de har lagt ned, og når man gjør det første gangen må man få lov å være litt rørt, forteller Klemet.

Johannes selv tror at første- og tredjeplassen betyr mye for hjembygda.

– Jeg tror Stryn flagger i hele dag.

Også trener Egil Gjelland lot seg imponere av de to brødrene.

– Jeg er imponert over Johannes, og ikke minst Tarjei. Jeg var positiv til Tarjei etter mixed-stafetten, og tror han vil heve seg enda et hakk frem til neste løp.

– Betyr mye for Tarjei

– Dette betyr mye for Tarjei, og Johannes gleder seg nok utrolig over Tarjei. At han får stå sammen med han på pallen betyr mye for han, sier Klemet.

Tarjei Bø har hatt en lang og tøff vei til VM i Finland, og de fleste avskrev den tidligere verdensmesteren før konkurransen. Selv om Tarjei er fem år eldre enn Johannes, mener Klemet at rivaliseringen mellom de to brødrene blir lagt til side i dag.

Likevel tror han ikke Johannes kommer til å glemme at han ble verdensmester ett år før Tarjei Bø (som ble verdensmester i en alder av 22 i Khanty-Mansijsk).

– Det kommer sikkert til å bli brukt imot han i visse sammenhenger, ler Klemet.

Sportsnyheter

18-åring rystet Barcelona: – Jeg husker ingenting

Barcelona ble for sterke i Mesterligaens kvartfinale, men nok en gang klarte Brann å skape magi mot verdens beste fotballag.

Siste nytt

  • Narvik og Comet klar for eliteserien neste sesong

    Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

    Før den siste runden torsdag var det helt åpent om de to øverste plassene i kvalifiseringen, som ville gi plass i eliteserien neste sesong. Narvik lå på topp med ni poeng, mens Comet hadde åtte, Grüner sju og Ringerike seks.

    I borteoppgjøret mot Grüner tok Narvik tak i kampen og ledet 5-1 midtveis i annen periode. Den fordelen ga nordlendingene aldri fra seg på vei mot seier og opprykk.

    Comet og Ringerike spilte begge i eliteserien sist sesong, men bare en av dem kunne beholde plassen før skjebnemøtet torsdag. Comet var til slutt sterkest på borteis i Hønefoss og får en ny sesong på øverste nivå.

    Narvik ble i 2019 det første laget fra Nord-Norge til å spille i eliteserien. De rykket ned i 2021 og har siden jobbet for å ta seg opp i det gjeve selskap igjen. Grüner rykket ned før inneværende sesong og må tåle en ny sesong i 1. divisjon.

    Comet rykket opp til eliteserien i fjor. Østfoldingene fikk plass i toppdivisjonen etter at Manglerud Star mistet lisensen.

    Neste sesong blir det ny kvalifiseringsmodell som sikrer at ett lag ryker opp fra 1. divisjon til eliteserien.

    Den nye modellen innebærer at de to nederste lagene i eliteseriegrunnspillet møtes i en ren nedrykkskvalifisering i best av sju kamper der taperen rykker ned.

    I 1. divisjon skal de fire øverste lagene i grunnserien møtes i semifinale og deretter finale om én plass i eliteserien året etter. Disse oppgjørene spilles over best av fem. (NTB)

    Eliteserien: Vålerenga Hockey - Comet Halden (8-2)
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal