Anette Sagen hoppet seg til tredjeplass i kvinnenes verdenscuprenn i Val di Fiemme lørdag. Det er Sagens første pallplassering denne sesongen.

Video Sagen med sterk tredjeplass

Anette Sagen sikret seg tredjeplassen med dette hoppet i finaleomgangen.

Sagen lå på femteplass etter den første omgangen, etter et hopp på 95,5 meter.

I finaleomgangen la hun på enda noen meter og landet på 99,5 meter. Totalt fikk den norske jenta 248,1 poeng, og det holdt til tredjeplass for Sagen.

Østerrikske Daniela Iraschko ledet klart etter den første omgangen, men i den andre omgangen måtte hun se seg slått av amerikanske Sarah Hendrickson som slo til med et hopp på 107,5 meter i finaleomgangen.

(Artikkelen fortsetter under vidoevinduet.)

Video Sarah Hendickson vant kvinnenes hopprenn

Sarah Hendickson hoppet 107,5 meter i finaleomgangen, og sikret med det seieren foran Daniela Iraschko.

Jahr neste beste norske

Seks norske kvinner deltok i hopprennet i Val di Fiemme, og sammen med Anette Sagen var det tre andre norske som tok seg til finaleomgangen i kvinnenes fjerde verdenscuprenn for sesongen.

Line Jahr hang best med av de øvrige norske. Etter et hopp på 93 meter holdt hun lenge ledelsen i den første omgangen, men hun ble etter hvert skjøvet ned til en 13.plass før finaleomgangen.

I andre omgang la Jahr på noen meter, og med et hopp på 99,5 meter fikk hun totalt 248.1 poeng. Det var ikke nok til å avansere, men hun beholdt trettendeplassen.

Bursdagsbarnet ikke videre

Maren Lundeby og Synne Steen Hansen klarte også å ta seg til finaleomgangen, etter hopp på henholdsvis 85,5 og 81,5 meter.

Steen Hansen, som var nummer 28 etter den første omgangen, strakk seg til 85 meter i den andre omgangen. Det holdt ikke til å avansere, men hun behold også sin plassering fra første omgang.

Lundeby la også på noen meter i den andre omgangen, og landet på 90 meter. Det holdt til en 21.plass for den norske jenta.

Bursdagsbarnet Gyda Enger, strakk seg til 63 meter på 19-årsdagen. Det ble i korteste laget for å nå finaleomgangen.

Jenny Synnøve Hagemoen hoppet 75 meter. Heller ikke det holdt til plass blant de 30 beste etter første omgang.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».