Hopp til innhold

Northug overbeviste: – Gleder meg mest til å ta heisen ned etter siste etappe

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Petter Northug har åpnet Tour de Ski sterkt, men avviser fortsatt at han er noen klar kandidat til å vinne.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

NUMMER TRE: Petter Northug ble beste nordmann i Oberstdorf.

– Jeg mangler fortsatt litt fart og kjenner jeg er litt tung i kroppen etter å ha vært på høydeopphold, sier Petter Northug.

  • Se resultatlisten i bunnen av artikkelen!

28-åringen kjente seg kanskje litt tung, men han fikk likevel en veldig god start på Tour de Ski da han sikret seg en tredjeplass på prologen.

Har lagt inn formtopp

Dette gjør at han går ut femten sekunder bak vinner Dario Cologna på morgendagens jaktstart. Skal vi tro Northug, kommer han til å gå fortere og fortere utover touren.

– Jeg har planlagt en formtopp på tirsdag, kanskje onsdag. Vi får se om det lykkes. Jeg bruker å få tilbake den helt rå følelsen 10-11 dager etter et høydeopphold, forklarer Northug.

Han har for lengst avskrevet seg selv som favoritt til å vinne Tour de Ski, og holder fast ved dette - selv om konkurrentene stadig nevner hans navn når spørsmålet kommer opp.

– Jeg ser mest frem til å ta heisen ned fra Alpe Cermis etter den siste etappen, spøkte Northug da NRK spurte om hva han ser mest frem til i touren.

Intervju med Petter Northug. Reporter: Ida Nysæter Rasch.

ETTER PROLOGEN: Petter Northug forteller at han manglet litt fart.

Nekter å dra

Han tror morgendagens etappe vil bli som en vanlig fellesstart, til tross for at den er en jaktstart.

– Det kommer til å samle seg. Jeg er glad for at jeg har de bonussekundene jeg har. Jeg kan gå ut med lave skuldre og slippe krigingen, sier Northug, som i tillegg avfeier at han vil være den som leder an jakten på Dario Cologna.

– Jeg kommer ikke til å dra, sier Northug, som er kjent for å svært sjelden ha noe ønske om å ligge fremst i en tetgruppe.

Den jobben gir han dermed til Calle Halvfarsson, som ble nummer to på prologen.

Dario Cologna seiler nå opp som den absolutt største favoritten til å vinne.

– Planen har hele tiden vært å komme i form til Touren. Starten på sesongen har ikke vært veldig bra, men nå virker kroppen å være i slag. Jeg har trent godt i julen og har gjort det jeg skulle gjøre. Nå er formen på topp, sier Cologna.

Dario Cologna om lørdagens seier i prologen i Tour De Ski

OVERRASKET: Dario Cologna trodde ikke at han skulle vinne prologen med fem sekunder.

Sundby gikk feil

En av de andre store favotittene, Martin Johnsrud Sundby, kom i mål 11,9 sekunder bak og har mye å ta igjen på de neste etappene. Sundby gikk også i feil løype underveis i løpet, men han tjente ikke noe på det og får ikke noe straff.

Resultater mennenes 4,4 kilometer prolog i Oberstdorf:

1.Dario Cologna
2.Calle Halfvarsson +5,0
3.Petter Northug jr +5,5
4.Ilja Tsjernousov +7,0
5.Marcius Hellner +8,2
6.Jevgenij Belov +8,5
7.Andrej Larkov +9,0
8.Jonas Baumann +11,6

Øvrige nordmenn:

10. Martin Johnsrud Sundby +11,9
14. Niklas Dyrhaug +17,7
15. Eldar Rønning +17,8
20. Simen Andreas Sveen +19,9
27. Chris Jespersen +23,6
36. Simen Østensen +30,5
37. Sjur Røthe +31,1

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal