Hopp til innhold

Østberg fikk tidsstraff etter problemer

Mads Østberg ligger langt bak teten etter den første dagen av årets rally-VM.

Mads Østberg

Mads Østberg sliter på veiene i Monte Carlo.

Foto: Ole Rolfsrud / NRK

2013 WRC 2013 Qatar M-Sport World Rally Team

Mads Østberg kjører i år for Qatar M-Sport World Rally Team.

Foto: Les Kolczak

Østberg, som er førstefører i Qatar M-Sport World Rally Team, fikk aldri opp tempoet på de glatte veiene i Rally Monte Carlo.

– Jeg synes vi kjørte ok, til tross for at vi tapte mye tid. Vi kom oss gjennom fartsprøven men det var veldig glatt, sa Østberg til Rallyradioen etter den første fartsprøven.

Da hadde han kjørt i mål nesten 49 sekunder etter Sebastien Ogier som hadde raskeste tid. Dette er for øvrig første gang Østberg kjører Rally Monte Carlo.

LES OGSÅ:

Prøver å ikke stresse

På vei tilbake til serviceparken etter dagens fjerde og siste etappe fikk Østfoldingen også problemer med en elektrisk sensor.

Østberg kom seg til slutt til service men forsinkelsen sørget for et tidsstraff på ett minutt og 50 sekunder.

Vi er fremdeles med og egentlig ikke i en så dårlig posisjon. Jeg vet ikke helt hva som er feil med bilen, men teknikerne skal se på det i kveld. Det skal ikke ha noe å si for rallyet i morgen, sier Østberg til NRK.no.

Etter rallyets første dag er det Sebastien Loeb som leder løpet. Sebastien Ogier er nummer to, mens Mikko Hirvonen ligger på tredjeplass. Mads Østberg ligger som nummer ni - fire minutter og 45 sekunder bak Loeb.

– Vi sliter litt og klarer ikke å komme hundre prosent inn i rytmen. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre når jeg kjører med vinterdekkene på asfalt. Det går bra når vi er på snøen, men på asfalten lærer jeg fortsatt, skriver på Facebook Østberg.

Neste fartsprøve er torsdag klokken 09.33. Det skal totalt kjøres seks fartsprøver i morgen, før rallyet fortsetter med tre fartsprøver fredag og avsluttes med fem fartsprøver lørdag kveld.

Stillingen etter 4 fartsprøver:

  1. S. LOEB 1:39:49
  2. S. OGIER +1:20.3
  3. M. HIRVONEN +1:46.7
  4. D. SORDO +2:01.2
  5. J. LATVALA +2:32.2
  6. E. NOVIKOV +2:50.6
  7. B. BOUFFIER +2:57.1
  8. J. HANNINEN +3:03.5
  9. M. OSTBERG +4:45.1
  10. M. PROKOP +6:11.3

Går for topp fem

– Jeg har som målsetting å klare topp 5, sier Mads. - Dette er ikke bare første gang jeg kjører dette rallyet, men også det første løpet for ett nytt team, så jeg velger å være litt realistisk, uttalte Østberg før løpet.

Både vær og fjell er med på og gjøre Rally Monte Carlo til en skikkelig utfordring. Underlaget er asfalt, men med skiftende værforhold kan man møte både snø, is og bare veier på en og samme etappe.

Med 4 forskjellige dekk og velge mellom, kan dekkvalget fort vise seg og være avgjørende.

– Været forandrer seg utrolig fort oppe i fjellene, og det er fullt mulig å starte en prøve i sol og med tørr asfalt, for så å kjøre rett inn i tåke og islagt asfalt litt lenger framme. Men dette passer meg utmerket, da jeg alltid har gjort det best når det er vanskelig. Håper egentlig på mest mulig snø og is!

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal