Hopp til innhold

Oslo maraton

Oppsummert

  • 13.30: NM halvmaraton (med Sondre Nordstad Moen)
  • 15.45: 10 for Grete
  • Programleder: Ida Nysæter Rasch.
  • Kommenatorer: Jann Post og Sindre Buraas.
  • Redusert fremkommelighet i Oslo

    På grunn av Oslo maraton blir det redusert fremkommelighet i Oslo sentrum og på Frogner i dag.

    Politiet anbefaler å la bilen stå hjemme om mulig, og ellers ta hensyn og beregne god tid.

    – Det blir en del trafikale utfordringer, kø og omkjøring, så folk bør kanskje ikke ta med bilen inn til Oslo sentrum lørdag formiddag, sier operasjonsleder i oslopolitiet Gjermund Stokkeli.

    Politiet vil være til stede med mannskaper og vakter som skal sørge for at alt går fint for seg.

  • Bersagel og Abdulaziz vant Oslo maraton

    Annie Bersagel og Ebrahim Abdulaziz var raskest under Oslo maraton og vant NM-gull for kvinner og menn med tidene 2.43.26 og 2.20.47.

    – Det ble litt tungt på den andre runden. Litt vind gjorde det også vanskeligere, sa Abdulaziz etter endt maraton.

    Strindheim-løperen ledet fra start til mål og endte 3.11 minutter foran Sebastian Conrad Håkansson som tok sølvet. Svenske Anton Gustafsson ble nummer tre.

    Abdulaziz har fra før to NM-gull på maraton (2015 og 2018) og ett NM-gull på halvmaraton (2019).

    I kvinneklassen var Bergsagel fullstendig overlegen og kom i mål 4.37 minutter foran Siri Schøne Ness. Silje Eklund ble nummer tre i kvinneklassen.

    SK Vidar arrangerte i dag Oslo Maraton nummer 41. Første Oslo Maraton ble arrangert i 1981. I fjor var det 40-årsjubileum for løpefesten.

    (NTB)

    Oslo Maraton
    Foto: Sjur Stølen / NTB
  • Ruter ber reisende beregne god tid

    Oslo Maraton går av stabelen lørdag, og arrangørene venter opp mot 16.000 deltakere.

    Som følge av maratonet rammes trafikken i Oslo. Både buss og trikk vil påvirkes av arrangementet, melder kollektivselskapet Ruter.

    De ber reisende gjennom sentrum beregne ekstra god tid.

    11- og 12-trikken mellom Jernbanetorget og Majorstuen vil ikke gå. 20-bussen kjører fra Galgeberg til Majorstuen, der den snur.

    T-banen vil gå som normalt.

    Ruter oppfordrer reisende til å bruke reiseplanleggeren.

    Vet du hva du bør spise og drikke under Oslo Maraton på lørdag?NRK.gir deg tipsene
    Foto: Colourbox
  • Falch norgesmester for tredje gang

    Forhåndsfavoritt Runa Skrove Falch (31) vant kvinneklassen på halvmaraton under Oslo maraton med tiden 1.14,42. Falch ble norgesmester også i 2017 og 2018.

    – Det kostet på slutten der, men det var helt garantert verdt det, sa NRKs kommentator Jann Post i det Falch krysset målstreken.

    – Jeg lå bare i rygg på en veldig god hare, så det var en enkel reise. Jeg slapp å tenke så mye, bare hang på, sier Falch til NRK.

    Sigrun Gjølberg kom på andreplass, 1,15 minutter bak vinneren. Maren Lie ble nummer tre, 2,43 bak.

    Runa Skrove Falch
  • Moen overlegen på halvmaraton

    Sondre Norstad Moen hektet av resten av feltet tidlig på halvmaratondistansen i Oslo maraton. Norgesrekordinnehaveren klarte ikke ny rekord, men løp smilende i mål på tiden 1.02,42.

    – Jeg hadde litt å gå på. Jeg følte meg bra. Jeg følte meg ti ganger så bra som i OL. Trening hjelper, men du kan trene deg dårligere og. Det er jeg et godt bevis på, men i dag fungerte det bra, sier Moen til NRK.

    – Det var digg å få et gateløp med masse tilskuere og sånn, det har jeg savna.

    NRKs ekspertkommentator Sindre Buraas skrøt av tiden til Moen.

    – Det hadde jeg ikke verken trodd eller håpet på, sa Buraas.

    Marius Vedvik, Moens antatt største konkurrent på dagens distanse, løp i mål 1 minutt og 43 sekunder bak vinneren.

    – Jeg følte meg bra i 14-15 kilometer, men halvmaraton er jeg ikke trent for. De siste 6-7 kilometerne så er det en mental kamp. Jeg er 13 sekunder bak pers, forteller Vedvik.

    Nordstad Moen
    Foto: Lise Åserud / NTB

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal