Hopp til innhold

Bolt til NRK: – Bislett er blant de aller beste

GARDERMOEN (NRK.NO): I dag landet Usain Bolt (26) på norsk jord. Midt i kaoset på Gardermoen rakk friidrettens største superstjerne både å skryte av atmosfæren på Bislett og å få skikkelig latterkrampe.

Usain Bolt er glad for å være tilbake i Oslo og sier at formen er i anmarsj. Det lover godt før torsdagens Diamond League-stevne på Bislett.

Sirkus-Bolt har ankommet den norske hovedstaden. Se Bolt leke seg fra flyplassen til sentrum i NRKs reportasje.

Usain Bolt

'Alle' ville ha en bit av Bolt da han ankom Gardermoen i dag.

Foto: Mads Nyborg Støstad

Bolt kom smilende inn i ankomsthallen på Gardermoen noen minutter over halv sju mandag kveld. Og som vanlig brøt kaoset løs.

– I'm back, sa Bolt til den store gruppen journalister fra både norsk og internasjonal presse, som med én gang flokket seg rundt jamaicanere.

En smilende Bolt begynte umiddelbart å skrive autografer til tre små barn.

Det var kanskje det roligste øyeblikket han fikk fram til han gikk inn døra på hotellet i Oslo.

Livvakter og skuelystne

Det er tredje året på rad at Bolt kommer til den norske hovedstaden, og hver gang havner han midt i «Sirkus Bolt».

Journalister, to svartkledde livvakter og andre skuelystne flokket seg rundt verdens raskeste mann fra første sekund i ankomsthallen til siste sekund på vei inn på hotellet.

Bolt, uanfektet av fotografene som sprintet fram og tilbake for å ta bilder, spradet rolig gjennom flyplassen. 26-åringen var rolig, men tydelig i godt humør.

Syngende superstjerne

På vei ned mot Flytoget nynnet han også på et par reggae-låter, og etter et kjapt intervju gikk han rett ombord.

Der ble et samlet norsk pressekorps stappet inn i en flytog-vogn, og én etter én fikk de norske journalistene sin bit av jamaicaneren.

FIkk latterkrampe

Den hektiske ferden var ikke ferdig der; ved inngangen til Hotel Opera, rett ved Oslo sentralstasjon, ble han møtt av en jamaicansk delegasjon.

Han fikk også æren av å sette igang et uoffisielt kappløp. Man gjør mye forskjellig når man er verdens raskeste mann, og denne gangen fikk han se radiopersonligheten Geir Schau løpe mot Bolts massør.

Nordmannen løp såpass sakte at jamaicaneren brøt sammen i latter.

– Hva var det? Kaller du det løping? utbrøt Bolt og ristet på hodet.

– Det ser ut som du er ute og går, sa 26-åringen lattermildt til Schau, som skyldte på skoene: Bolts egne sko fra forrige gang han var i landet.

– Du løp sånn på grunn av mine sko? Det tviler jeg på, sa Bolt med et klassisk Bolt-glis.

Fortsatt ikke i toppform

De kaotiske tilstandene til tross, Bolt trives svært godt i Oslo og på Bislett - noe han ikke la skjul på.

– Bislett er en av de beste stadionene når det gjelder atmosfære. Det er fullt av energi, og jeg har alltid likt å komme tilbake hit, sier han til NRK.

Bolt forteller at han føler seg i bedre form etter strekkskaden han pådro seg for en stund siden.

– Det kommer seg. Jeg har fått trent, og det blir bedre. Dette handler om å gjøre alt riktig å gjøre meg klar til verdensmesterskapet, sier Bolt.

– Føler du noe til skaden din?

– Nei, men det tar tid, sier Usain Bolt.

Møter Ndure

Torsdag løper publikumsyndlingen 200-meter under Bislett Games i Oslo.

Under fjorårets Bislett Games vant Bolt 100-meteren med tiden 9.79 sekunder. Dermed slettet han Ato Boldons 11 år gamle banerekord på 9,88 sekunder.

Usain Bolt er verdens raskeste mann og innehar verdensrekorden på 100-meter på 9.58.

Under Bislett Games kommende torsdag møtes Bolt og Jaysuma Saidy Ndure på 200-meter.

usain Bolt løp fra motstanderene i kjent stil på Bislett Stadion idag.

VIDEO: Se video av Usain Bolts vinnerløp i 2012.

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal