Hopp til innhold

Operert Brækhus bokser ikke før til høsten

Cecilia Brækhus har operert foten og trener nå alternativt for å være best mulig rustet til neste kamp. Den er ikke før tidligst i oktober.

Brækhus

Cecilia Brækhus må finne seg i å være utenfor bokseringen fram til høsten.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Forrige uke gjennomførte Cecilia Brækhus en vellykket operasjon i foten.

Brækhus brakk tre bein i foten under kampen mor Jennifer Ratzke i København 30.november. Siden den gang har hun hatt mange uker på krykker.

Men da hun skulle begynne på opptreningen merket hun at foten fortsatt ikke var helt bra. Nye MR-undersøkelser viste et gammelt brudd som har ført til at noen småledd i foten har kommet litt ut av stilling.

Ingen kamp før sommeren

Denne skaden har ikke Brækhus kjent noe til før den nye skaden oppstod. Skaden stammer sannsynligvis fra tiden hennes som kickbokser. Dermed måtte Brækhus under kniven.

Operasjonen var vellykket og Brækhus kan nå for alvor begynne opptreningen av foten. Skaden har satt boksekampene på vent, noe som kan være positivt for det norske boksepublikummet.

– Antagelig er det dette inngrepet og avbrekket, med påfølgende grundig opptrening, noe som kan forlenge karrieren min med ytterligere ett til to år utover det jeg har planlagt, sier Brækhus.

Brækhus skal nå gjennom seks til åtte uker med rehabilitering og opptrening av muskulaturen. Deretter kan hun begynne opptreningen mot kampformen.

– Dette betyr at jeg definitivt ikke kan gå i ringen igjen på denne siden av sommeren. Tiden blir for knapp, og jeg har ikke hastverk, sier Brækhus.

Alternativ trening

Detaljene rundt denne kampen er foreløpig uavklart. Både Telenor Arena og Oslo Spektrum ønsker å arrangere en evt VM-kamp med Brækhus. Selv vet hun ikke om kampen engang kommer til å arrangeres på norsk jord.

– Jeg sikter meg nå inn mot en kamp i september/oktober som et tydelig og realistisk mål. Om dette blir en kamp i Norge eller i utlandet er foreløpig ikke avklart, sier Brækhus.

Men Brækhus har ikke ligget helt på latsiden etter skaden som nå setter henne ut i et halvt år. Selv med brukket fot har Brækhus trent styrketrening i overkroppen.

– Jeg har holdt kroppen godt i gang, sier Brækhus.

Brækhus mener selv at den alternative treningen av overkroppen kan være en positiv ting.

– Jeg kommer garantert tilbake, mye sterkere, raskere og klokere enn før skaden, lover Brækhus.

Siste nytt

  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    – Jeg endret meningen min fordi jeg følte full tillit fra presidenten, styret og spillerne. Dette prosjektet er ikke ferdig enda, sa Xavi om helomvendingen.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De hadde lyktes med å overtale ham til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    – Det har vært en kompleks situasjon, men vi har en trener som alltid tenker på det beste for klubben. Det er gode nyheter for oss, sa Laporta under pressekonferanse.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben i lengden var for slitsom.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og han vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP
  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal