Hopp til innhold

Olssons drøm: Å få Northug på laget

GARDERMOEN/LYSAKER (NRK): Johan Olsson (35) er helt ferdig med tradisjonelt langrenn. Nå håper han å få med Petter Northug på Team Santander.

Northug

GULLGUTTER: I VM i 2013 vant Petter Northug 15-kilometeren og Johan Olsson 50-kilometeren. I VM i 2015 byttet de distanse.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det hadde vært helt fantastisk. Han er en utrolig stor profil, den overlegent største profilen som er nå, svarer Johan Olsson på NRKs spørsmål om det er en drøm å få med Petter Northug på laget.

Fredag ble den svenske verdensmesteren presentert som ny mann på det norske langløpslaget Team Santander. Overgangen innebærer at Olsson er helt ferdig med vanlig langrenn.

Han har bestemt seg for å satse for fullt i to år til, men kun på lange løp. VM i Lahti i 2017 er uaktuelt, og Olsson blir heller ikke å se i verdenscup eller de svenske mesterskapene.

Olsson

NESTEN NORSK: Johan Olsson kommer til å representere norske Team Santander resten av sin karriere, sammen med Tord Asle Gjerdalen og Anders Aukland.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Når de er klare, er vi klare

Petter Northug har som kjent ikke spikret sin videre vei. Alt tyder på at Northug ønsker å gå både verdenscup, VM og langløp i årene framover. I så fall må han komme til enighet med Norges skiforbund.

Går ikke det, står Team Santander klare på tilbudssiden.

– Det er drømmen å få Johan Olsson og Petter Northug på laget. Når man har mulighet, er det ingenting som er bedre enn å jobbe med verdens beste løpere. Per i dag er det Johan Olsson, Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby, sier lagets manager Nils Marius Otterstad til NRK.

Foreløpig avventer han Northugs situasjon.

– Petter har et samarbeid med Coop, og vi respekterer det de jobber med. Når de er klare, er vi klare, sier Otterstad.

Alsgaard: – Uaktuelt

Fredag presenterte også langløpskonkurrent Team LeasePlan Go sitt nye mannskap. Lagets eier, Thomas Alsgaard, sier det aldri var aktuelt å hente Johan Olsson dit.

– Min filosofi er å hjelpe unge, norske talenter. Det er også et kostnadsspørsmål. En løper av Johan Olssons kaliber koster like mye som hele allroundlaget til Team LeasePlan Go. Da er det for meg et veldig enkelt valg, sier Alsgaard.

Alsgaard

SATSER UNGT: Thomas Alsgaard vil ikke bruke lagets penger på etablerte stjerner.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det koster mange brunostpakker, men det er det verdt, sier Nils Marius Otterstad, som heller ikke vil få kamp fra Alsgaard om Petter Northug.

– På laget er det helt uaktuelt. Ikke har jeg råd til det, og heller ikke noe ønske. Northug er ikke en løper som trenger hjelp. Det er mange andre unge som gjør det, sier Alsgaard.

– Da blir det sirkus

Samtidig er han meget glad for at Johan Olsson nå satser langløp – og vil også ønske Petter Northug velkommen med åpne armer.

– Det er spennende at flere store profiler ønsker å satse på langløp. Og hvis Petter Northug kommer inn, da blir det sirkus, det er det ingen tvil om, sier Alsgaard.

Petter Eliassen – Team LeasePlan Go-løperen som vant både Vasaloppet og Birken sist vinter – gleder seg også til å møte nye utfordrere.

– Det blir tøft å skulle kjempe mot Johan når han satser langløp. Da blir han nok ganske mye bedre enn han var i år, fastslår Eliassen.

Siste nytt

  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal