Hopp til innhold

Ødegaard ut mot spansk avis: – Ryktene stemmer ikke

Martin Ødegaards ankomst har ført til murring i Castilla-garderoben, skrev den spanske sportsavisen Diario AS onsdag, men Ødegaard selv føler seg godt tatt vare på.

Martin ødegaard

NEGATIV EFFEKT: Den spanske sportsavisen AS mener Martin Ødegaard har gjort Real Madrid Castilla til et dårligere lag. Det er bare blitt en seier siden nordmannen kom inn på laget.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Den ledende sportsavisen Marca har sendt en journalist til Norges landslagssamling i Marbella og har hatt flere positive reportasjer om Real Madrids 16-årige «perle». Samtidig bruker den andre store sportsavisen i Madrid harde ord om nordmannen.

– Ødegaard-effekten har vært mer skadelig enn gunstig for Castilla, hevder avisen og viser til at laget har vunnet bare en kamp siden Ødegaard debuterte. De fire siste er tapt, og laget har falt fra 1.- til 7.-plass i Segunda B (nivå tre).

– Ødegaard har endret økosystemet i Castilla, fortsetter AS.

– I garderoben liker man ikke hans status som «galactico». Som 16-åring tjener han 1,2 millioner euro (drøyt 10 millioner kroner) i året, og kontrakten hans fastslår at han skal trene fire ganger i uka med førstelaget og delta i førstelagets sesongoppkjøring.

– Stemmer ikke

Martin Ødegaard ble konfrontert med avisas skriverier på onsdagens pressetreff med det norske landslaget før kampen mot Kroatia.

– Det stemmer ikke i det hele tatt tror jeg. Det virker i alle fall ikke sånn på meg. Det er en utrolig fin gjeng som har tatt veldig godt vare på meg, så det tror jeg ikke på i det hele tatt.

Ryggsekk full av stein

Ifølge Diario AS har Ødegaards status ført til murring blant de andre spillerne. Avisen skriver at han har endret «tonen» i troppen og peker på at Alvaro Medran, som har vært på banen for førstelaget denne sesongen, ble skjøvet ut for å gjøre plass til Ødegaard.

I en kommentar skriver Tomas Roncero under tittelen «For mye støy og lite fotball» at Ødegaards lønn er som «en ryggsekk full av stein».

– Ødegaard kan bli en stor spiller på mellomlang sikt, skriver han med henvisning til ungguttens mange kvaliteter, men mener at det er blitt for mye blest for tidlig.

– Uten Ødegaard var Zidanes Castilla-lag serieleder, blomstret og gikk for fulle seil. Siden nordmannen kom er det blitt en eneste seier, en rekke tap og foreløpig farvel til opprykk, skriver han.

– Og det ble snakket om at Ødegaard skulle debutere i mesterligaen mot Schalke. Por favor, avslutter han syrlig.

Positivt i Marca

Helt annen er tonen i Marca, som også brukte en helside på Ødegaard onsdag. Heller ikke den avisen hadde snakket med 16-åringen selv, men derimot intervjuet Norges landslags fysiske trener, spanske Jordi Gonzalez, om ham.

Det førte til et positivt oppslag med stort bilde av en smilende Ødegaard sammen med Gonzalez på treningsfeltet i Marbella.

Gonzalez snakker pent både om Ødegaard og om Norges spillestil.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

    En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

    Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

    16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

    Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

    Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

    Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

    (©NTB)

    BFo3Dgwqg8I
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal