Hopp til innhold

Ødegaard strøket fra stjernetroppen: – Ikke spesielt overraskende

Martin Ødegaard er borte fra presentasjonen av spillerne til Real Madrid.

Ødegaard

IKKE PÅ A-LAGET: Det kan bli lenge til vi får se Martin Ødegaard sammen med de store Real-stjernene i forbindelse med en kamp. Her sammen med Luka Modric og Gareth Bale før treningskampen mot Vålerenga 09. august.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Ødegaard

Martin Ødegaard er ikke lenger å finne i presentasjonen av Real Madrid-spillerne på klubbens nettside.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Den norske 16-åringen er nå plassert under Castillas (B-laget) seksjon på hjemmesiden.

– Denne såkalte degraderingen kunne nok blitt gjort for lenge siden. Det er nok bare en offisiell greie, sier NRKs fotballskribent Thore Haugstad.

Han følger Martin Ødegaard og spansk fotball tett. Han skrev allerede i slutten av juli at Ødegaard neppe var en del av manager Rafael Benitez' planer.

– Det er ikke spesielt overraskende. Jeg tror det var veldig få som i realiteten trodde han kunne spille seg til en plass i troppen denne i løpet av sesongoppkjøringen denne sommeren, sier Haugstad.

– Benitez er under press

Rafael Benitez er fersk i jobben som trener for ett av verdens beste fotballag. Haugstad tror dermed han rett og slett ikke tør å ta noen sjanser.

– Det ble klart veldig tidlig at Ødegaard nok er for ung for troppen til Benitez. Benitez er under mye press, og det kreves at han leverer resultater veldig fort, sier Haugstad.

Under sesongoppkjøringen denne sommeren har Ødegaard fått én omgang mot Roma og noen minutter mer mot Vålerenga.

– For hver kamp Ødegaard ikke kom inn under sesongoppkjøringen, og kamper der Benitez gjorde 10-11-bytter, ble klart at han ikke kom til å bli med i A-lagstroppen, fortsetter Haugstad.

Rafael Benitez

TAR INGEN SJANSER: NRKs kommentator tror ikke Real Madrid-trener Rafael Benitez tør satse på Martin Ødegaard i år.

Foto: Alessandra Tarantino / Ap

Tror Ødegaard blir i Castilla denne sesongen

Ødegaard ser ut til å få en sesong med mye spill for Castilla. Tidligere i sommer begynte spanske aviser å spekulere i om Ødegaard skulle lånes ut.

Thore Haugstad

Thore Haugstad er en frilans fotballskribent som har skrevet for blant annet The Times og The Daily Telegraph. Han var også redaktør for FIFAs offisielle VM-magasin for 2014. Som fotballspiller har Haugstad vunnet G16-NM for Start.

– Det har vært spenningsmomentet de siste månedene. Madrid-pressen har trodd ganske lenge at han ville bli lånt ut fordi tredjedivisjon ikke virker som et åpenbart sted å utvikle et stort talent, forteller Haugstad.

Haugstad tror 16-åringen blir i Castilla denne sesongen.

– Det virker som klubben vil gjøre alt for at Ødegaard skal trives i Castilla. Hvis han skulle blitt leid ut, så hadde nok dette skjedd like etter kampen mot Vålerenga, sier Haugstad og legger til:

– Real Madrid har jo allerede leid ut flere av talentene sine. Det vil overraske om de drøyer såpass med Ødegaard.

Søndag møter Castilla Rayo Majadahonda borte i serien. Ødegaard spilte hele kampen i serieåpningen da det ble 5-1 over Ebro.

I løpet av vel en uke skal troppene til mesterligaen meldes inn til UEFA. Det kan bli et trangt nåløye for Ødegaard å komme med der.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal