Hopp til innhold

Ødegaard om Mesterliga-debut: – Jeg tar alle sjanser jeg kan få

MADRID/OSLO (NRK): Martin Ødegaard (16) åpnet målkontoen for Real Madrid Castilla allerede etter syv minutter da Barakaldo ble slått 4–0 lørdag.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard har åpnet målkontoen, og scoret kampens første mål i oppgjøret mot Barakaldo. Her fra sin debut mot Athletic Bilbao B.

Foto: NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg tenker ikke så mye over når jeg eventuelt skal få en førstelagsdebut. Jeg skal bare jobbe hardt hver dag på trening og prøve å gjøre det beste ut av det, og så får jeg ta sjansen hvis den eventuelt kommer, sier Ødegaard.

– Men du tar gjerne sjansen om den kommer mot Schalke?

– Jeg tar alle sjanser jeg kan få, ler Ødegaard.

Lørdag brukte 16-åringen kun syv minutter på å få sin første nettkjenning i Real Madrid-drakt. Det gjør ikke sannsynligheten for a-lagsdebut mot Schalke 10. mars mindre.

Etter kampen tok han seg tid til norsk presse for første gang siden overgangen til Real Madrid.

– Utrolig morsomt

Raúl de Tomás driblet flott innenfor motstanderens 16-meter, men kom ikke til skuddposisjon. Det fant imidlertid Ødegaard, som får ballen eksemplarisk servert av de Tomás. Der holdt superstjerna fra Drammen seg kald, og med ett touch med høyrefoten satte han ballen over hodet på keeperen.

– Det var utrolig morsomt å score det første målet her. Etter en litt kjedelig kamp sist, så kom jeg på en bra bane, så det å spille og vinne 4-0 var deilig, fortsetter Ødegaard.

Han så tydelig komfortabel ut i sin offensive midtbanerolle, og fikk ved flere anledninger applaus for driblinger og pasninger av høy klasse. Blant dem som kunne se Ødegaard-showet var hovedtrener Carlo Ancelotti.

Det gikk likevel Ødegaard hus forbi.

– Det visste jeg faktisk ikke. Men så klart er det moro at han er her.

Ødegaard-show

Ødegaard var også tredje sist på ballen med et innlegg da Guillermo Varela økte ledelsen til 2–0 like før pause.

Etter 82. spilte minutter var han igjen farlig frempå med en stikker til Álvaro. Igjen var Barakaldos keeper sist på ballen.

Like før slutt var det Marianos tur til å score, og satte inn kveldens tredje mål. Det var likevel Álvaro Medrán som på spektakulært vis fastslo resultatet til 4–0 fra nesten død vinkel.

Laster Twitter-innhold

Spilte nesten hele

Ødegaard spilte 83. minutter av kampen for Castilla, og fikk sin første fra start på en upåklagelig gressmatte.

Mot Amorebieta ble Ødegaard byttet ut etter halvspilt kamp. Banen var riktignok ikke mye å skryte av, og klubbdirektøren forsvarte Ødegaards prestasjoner.

I sin debut mot Athletic Bilbaos reservelag fikk han kun 20 minutter på banen, og rakk ikke å markere seg nevneverdig.

Siste nytt

  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP
  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal