h - En sliten Thor Hushovd møter pressen i mål etter lørdagens prolog. - Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

En sliten Thor Hushovd møter pressen i mål etter lørdagens prolog.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Ny nedtur for Hushovd

– Hushovd kan se langt etter å ikle seg den rosa ledertrøyen i denne utgaven av Giro d`Italia, mener NRKs kommentator Ove Eriksen.

Ove Eriksen kommentererNRK
Foto: NRK

Det vil seg ikke for Thor Hushovd denne våren. I prologen i Herning i dag endte han på en skuffende 68.plass - 49 sek. bak vinneren Tylor Phinney.

Hushovds trøst får være at laget hans, BMC, fikk vinneren.

Passer Phinney utmerket

Dermed kan nok Hushovd se langt etter å ikle seg den rosa ledertrøya i denne utgaven av Giro d`Italia. Amerikaneren Tylor Phinney er en sterk rytter og klarer nok å beholde trøyen så lenge giroen befinner seg i Danmark.

Fjerde etappe i Verona i Italia er en 32.2 km flat tempo. Det passer Phinney utmerket. Unngår han uhell kan han kjøre i rosa hele første uka.

Kristoff i form

Alexander Kristoff var sekundet bedre enn Thor Hushovd på prologen. Det kan Kristoff være fornøyd med - det tyder på at Katusha-rytteren er i god form.

Men som for Hushovd handler det i forsettelsen utelukkende om etappeseier. For begge er mulighetene til stede,men Mark Cavendish blir en lei nøtt å knekke.

Av sammenlagtkandidatene kom Ryder Hesjedal,Roman Kreuziger og Ivan Basso best i gang. Michele Scarponi havnet langt nede på lista og har tapt ca halvminuttet til de tre nevnte.

Siste sport

 • bastian - Foto: ROBERT MICHAEL / Afp
  Foto: ROBERT MICHAEL / Afp

  Tilbyr Schweinsteiger sangtimer

  Bastian Schweinsteiger kom med en unnskyldning etter at en video av han som synger at Borussia Dortmund er en gjeng horesønner ble offentliggjort for publikum. Nå har klubben kommet med et svar til midtbanespilleren:

  «Kjære Bastian Schweinsteiger. Det er helt normalt å drikke litt hveteløl og slippe ut følelser etter å ha vunnet et VM-gull. Vi har alltid tenkt på deg som en rettferdig idrettsmann, og aksepterer selvsagt unnskyldningen din. Vi ønsker deg en fortsatt fin ferie i Kroatia. PS: Hvis du noen gange trenger sangtimer, bare si ifra. Vi hjelper gjerne til!»

 • Gamboa nærmer seg WBA

  Kun arbeidstillatelsen gjenstår før Chrstian Gamboia kan melde overgang fra Rosenborg til West Bromwich Albion, melder TV2. Costa Ricaneren har bestått den medisinske sjekken i klubben.

 • Thomas i Sky ut 2016

  Den britiske syklisten Geraint Thomas har skrevet ny toårskontrakt med Team Sky. I Tour de France var han eneste brite som fullførte storrittet. Der endte Thomas på 22.-plass i sammendraget.

Sendeplan

Kl. Program Kanal