Ny 8. plass

- Nå kan jeg gi meg med god samvittighet, sa Gunhild Halle Haugen (30) etter en ny 8. plass i EM.

Tirsdag ble det 31.57,02 og 8. plass på 10.000 meter. Lørdag kopierte hun plasseringen på 5000 meter med 15.30,19.

1000 meter før mål gikk faktisk Halle Haugen opp i ledelsen. Men hun mistet den etter en knapp runde.

- Det var den eneste sjansen jeg hadde til å berge 8. plassen. Jeg måtte få opp tempoet. Det kom to stykker bakfra som kanskje ville ha slått meg i en spurt om jeg ikke hadde gjort det, sa en blid Halle Haugen etter sitt siste internasjonale mesterskap.

Hun kom til mål vel 15 sekunder etter at spanske Marta Dominguez hadde spurtbeseiret Sonia O'Sullivan i kampen om gullet. Vinnertiden ble 15.14,76.

Rolig

Tempoet på 5000-meteren var ganske så bedagelig hele veien. Halle Haugen lå trygt plassert langt bak i begynnelsen, men kom seg kjapt opp i teklynga som besto av åtte jenter. Den norske jenta skulle helst sett at tempoet hadde vært bedre.

- Sånne løpsopplegg er egentlig det verste jeg vet. Når det løpes så sakte, er det jo ingen som faller fra, mente Halle Haugen.

Nå gir hun seg, og dermed er det fortsatt Gunhilds trener og pappa Per som innehar den beste internasjonale plasseringen i familien. Per Halle ble nummer sju i OL i München for 30 år siden.

- Jeg tenke på den 7. plassen hele veien, men jeg klarte ikke å kopiere den. Men jeg er fornøyd med det jeg gjorde. Det ble et maksløp for meg, sa hun.

Stopp

Kommende helg løper hun 5000 meter i NM i Sandnes. Etter det håper hun å komme med i Grand Prix-løpene som står igjen.

- Jeg er i form, men har vært uheldig med løpsoppleggene i år slik at tidene ikke har blitt så bra. Jeg har lyst til å avslutte sesongen med en knalltid, sa Halle Haugen. I høst takker hun for seg på friidrettsbanen.

- Jeg gir meg mens jeg er på topp, jeg bestemte meg allerede i fjor. Jeg er lei av mørke kveldstimer i treningsutstyr vinterstid. Jeg synes at jeg har fått med meg mye, mente Halle Haugen, som er en av de få norske som har innfridd forventningene i dette mesterskapet.

To 8. plasser er kanskje litt i overkant av det en kunne vente av 30-åringen.

(NTB)

Siste nytt

 • Slutter som landslagstrener i bandy

  Christer Lystad (42) har trukket seg fra jobben som A-landslagstrener i bandy. Det opplyser Norges Bandyforbund i en pressemelding mandag.

  Han har vært gjennom en operasjon, og ønsker å prioritere familie og jobb i tiden framover. Han ble ansatt som ny landslagstrener i september i fjor.

 • Gareth Bale - Foto: GERARD JULIEN / Afp
  Foto: GERARD JULIEN / Afp

  Må muligens hvile mot Liverpool

  Gareth Bale sliter med en strekk og må muligens stå over mesterligakampen mellom Real Madrid og Liverpool onsdag, skriver Marca.

 • Sævik månedens talent i september

  Karina Sævik har imponert både i eliteserien og for J19-landslaget i høst. Avaldsnes-spilleren er kåret til månedens fotballtalent for september. Det er en jury bestående av Nils Johan Semb, Gøril Kringen og Leif Gunnar Smerud som har valgt 18-åringen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 1.divisjon: Sandefjord - Tromsø