Hopp til innhold

– For tidlig å si om jeg signerer

HOMMELVIK (NRK.no): Petter Northug kan ikke garantere at han signerer en kontrakt med Norges Skiforbund. For ham er Coop-avtalen like viktig som OL.

Petter Northug i Hommelvik

Petter Northug må både reise seg fra sykdommen og signere kontrakt med Norges Skiforbund for å kunne ta gull i Sotsji-OL.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Norges Skiforbund jobber med en revisjon av representasjonskontrakten utøvere som ikke er på landslag må signere for å kunne representere Norge i verdenscup og internasjonale mesterskap.

Kontrakten regulerer markedsrettigheter og er helt generell, men det er knyttet spesiell interesse til om Petter Northug velger å signere avtalen, med de konsekvensene det får for hans personlige hovedsponsor Coop.

Signalene har hele veien vært at Northug kommer til å signere. Men det vil hovedpersonen ennå ikke fastslå med hundre prosent sikkerhet.

– Det er vel også litt tidlig å si, svarer Northug på direkte spørsmål fra NRK.no.

Tror det ordner seg

Northugs management i selskapet Nye Høyder, med Are Sørum Langås, har i løpet av sommeren vært i flere møter med Norges Skiforbund for å få til en samarbeidsavtale som er spiselig for begge parter.

Petter Northug velger inntil videre å tro at det ordner seg.

– Jeg er veldig positiv til at det blir en løsning for begge parter. Det er den informasjonen jeg får fra Are og Nye Høyder, som er i dialog med dem, så jeg tror dette kommer i orden så begge parter blir fornøyde, sier Northug.

Trolig er det eneste som kan hindre Northug fra å signere at han havner i en situasjon der han må velge mellom Coop-avtalen og representasjonskontrakten.

Tidligere toppidrettssjef Bjørgen Stensbøl, som har dybdeintervjuet Northug i forbindelse med boka «Norske Vinnerskaller», mener utfallet i et slikt tilfelle ikke er gitt.

Vil ikke velge – ennå

Han mener Northug er en av ytterst få topputøvere som kan vrake et OL av prinsipielle årsaker.

– Petter sier at noe av hans styrke er å ta rå valg. Det ville jo være et spesielt rått valg, så du skal ikke se bort ifra at han tar slike rå valg. Han understreker det veldig i intervjuet, sier Stensbøl til NRK.no.

På spørsmål fra NRK.no om hva som er viktigst – Coop-avtalen eller OL – velger Northug å ikke kåre en vinner.

– Begge ting er veldig viktig for min del, fastslår han.

– Fortere enn de ønsker

Petter Northug overlater uansett kontraktsforhandlinger til andre. Selv har han mer enn nok med å komme seg tilbake i form etter langvarig virussykdom.

Enn så lenge er det uavklart når han kommer til å gå skirenn. Og så lenge han ikke er klar for å representere Norge i renn, trenger han heller ingen representasjonskontrakt.

Northug erkjenner at hele førjulsvinteren kan ryke. Han tar heller ikke for gitt at han rekker Tour de Ski. Men håpet er der fortsatt om at han skal kunne være med fra første stavtak når verdenscupen innledes i Kuusamo om halvannen måned.

– Jeg er alltid optimist, så jeg tror jeg kan være med fra start. Man må være realistisk, men hvis pila fortsatt peker veldig mye oppover og kroppen gir en bra respons, så kan jeg være fortere tilbake enn konkurrentene ønsker, sier Petter Northug.

Siste nytt

  • Narvik og Comet Halden klar for eliteserien neste sesong

    Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

    Før den siste runden torsdag var det helt åpent om de to øverste plassene i kvalifiseringen, som ville gi plass i eliteserien neste sesong. Narvik lå på topp med ni poeng, mens Comet hadde åtte, Grüner sju og Ringerike seks.

    I borteoppgjøret mot Grüner tok Narvik tak i kampen og ledet 5-1 midtveis i annen periode. Den fordelen ga nordlendingene aldri fra seg på vei mot seier og opprykk.

    Comet og Ringerike spilte begge i eliteserien sist sesong, men bare en av dem kunne beholde plassen før skjebnemøtet torsdag. Comet var til slutt sterkest på borteis i Hønefoss og får en ny sesong på øverste nivå.

    Narvik ble i 2019 det første laget fra Nord-Norge til å spille i eliteserien. De rykket ned i 2021 og har siden jobbet for å ta seg opp i det gjeve selskap igjen. Grüner rykket ned før inneværende sesong og må tåle en ny sesong i 1. divisjon.

    Comet rykket opp til eliteserien i fjor. Østfoldingene fikk plass i toppdivisjonen etter at Manglerud Star mistet lisensen.

    Neste sesong blir det ny kvalifiseringsmodell som sikrer at ett lag ryker opp fra 1. divisjon til eliteserien.

    Den nye modellen innebærer at de to nederste lagene i eliteseriegrunnspillet møtes i en ren nedrykkskvalifisering i best av sju kamper der taperen rykker ned.

    I 1. divisjon skal de fire øverste lagene i grunnserien møtes i semifinale og deretter finale om én plass i eliteserien året etter. Disse oppgjørene spilles over best av fem. (NTB)

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal