Hopp til innhold

– Hadde et ekstra gir om nødvendig

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Petter Northug spurtslo Axel Teichmann på 50 kilometer, og det ble norsk gull.

Petter Northug feirer 50km-gullet

Northug trodde ikke selv han hadde noen sjanse før løpet, men i innspurten hadde han mest å gi.

Foto: Matthias Schrader / Scanpix/AP

Det var lenge et ta-og-føle-på-løp, men de siste 5 kilometerne begynte det å spisse seg til.

Litt etter runding ved 45 km begynte forhåndsfavoritt Lukas Bauer å slite. Fra front ble det kjørt hardt med blant annet Dario Cologna og Petter Northug i spissen.

I svingene inn mot mål lå Northug gått an sammen med Dario Cologna, men like før mål i en av de siste bakkene kjørte tyskeren Axel Teichmann hardt på og lagde seg en liten luke.

Med en knallhard spurt klarte derimot Petter Northug å ta inn tyskeren, og dermed ble det norsk gull.

– Jeg hadde enda et gir å gi på hvis det hadde vært nødvendig, men jeg var så klart sliten. Likevel visste jeg at var sterk på oppløpet, og det viktige var å ha kontroll på de bak meg, sa Northug etter å ha knust alle i innspurten.

Se innspurten:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Martin Johnsrud Sundby går 50 km i OL

Martin Johnsrud Sundby var ikke helt fornøyd med utfallet av oppløpskampen mot tsjekkeren Lukas Bauer, her midtveis i løpet.

Foto: Javier Soriano / Scanpix/AFP

Sølvet gikk til Teichmann, og bronsen til svensken Johan Olsson. Sveitseren Dario Cologna som hadde hatt en god posisjon inn mot oppløpet derimot falt og kom inn først på en tiendeplass. Falt gjorde også Martin Johnsrud Sundby på et hektisk oppløp.

– Det var en jævla frekk tsjekker som tok sklitakling på meg. Bauer tok skia under meg, men det var heldigvis ikke kamp om medalje og da går det greit, sa Sundby etter løpet.

Les: Resultater 50 km menn

Nest beste norske ble Martin Johnsrud Sundby på en 15. plass med Odd-Bjørn Hjelmeset like bak på en 17.


Rykk og napp

Løpet var preget av mye rykk og napp. Flere av de store nasjonene kjørte med grupper av løpere tett sammen i feltet gjennom store deler av løpet, men det var også enkeltløpere som prøvde seg på rykk.

Flere av de svenske løperne prøvde å stikke. Blant annet gjorde Anders Södergren tidlig i løpet et rykk og fikk noen sekunder til feltet. Det ble da en liten luke, men Odd-Bjørn Hjelmeset var våken og etter en liten stund var luka tettet og feltet ble igjen samlet.

Morten Aa Djupvik (grab)

Det var en rørt landslagstrener Morten Aa Djupvik som så Petter Northug spurte seg til gull.

Foto: EBU / NRK

Også de norske viste seg frem ved å ligge helt i front til tider.

Litt etter runding ved 20 km rykket Martin Johnsrud Sundby, og det ble raskt en luke.

Det var en rørt landslagssjef Morten Aa Djupvik som etter løpet kunne glede seg over at laget hadde tatt gull ved Petter Northug.

– Jeg storgrein da jeg så Petter gå over mål. Det har butta og det har vært tunge dager. Vi har likevel gjort det vi mente var riktig, og nå er det en stor dag for Petter, laget og hele Norge, sa Djupvik til NRK.

Han opparbeidet seg etterhvert en luke på nærmere 20 sekunder, men etter rundt 5 kilometer var nordmannen tatt inn igjen.

Skibytter til besvær

Ved 15 km gikk alle de norske inn for å bytte ski, og de var ikke alene. Omtrent halve feltet valgte å bytte ski på dette tidspunktet, men Petter Northug var blant de som kom best ut av skibyttet. Han stjal noen sekunder på mange konkurrenter og gikk ut av langrennsstadion på en niendeplass.

En som derimot ikke var like heldig med skibyttet sitt var franskmannen Jean Marc Gaillard. Ved 20 km endte byttet hans med en ski som fortsatt hadde et festebånd rundt og dermed under skisålen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Tøff start for norske golfere

    Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

    Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

    Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

    Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

    (NTB)

    it7lekDvsTU
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal