Hopp til innhold

Norge er verdens beste hoppnasjon: – Det er deilig!

PLANICA/OSLO (NRK): Norge tok sin 16. seier i en lagkonkurranse i hopp lørdag. Rivalene var ikke i nærheten, og Norge vant med 58.4 poeng foran Slovenia.

V-cupfinale hopp

NORGE BEST I PLANICA: Anders Fannemel kunne ta imot jubel fra resten av laget på sletta etter at han sikret seieren i lagkonkurransen.

Norge

GLADE NORSKE GUTTER: Fornøyd gjeng i Planica.

Foto: Anders Engeland / NRK

Daniel André Tande, Anders Fannemel, Kenneth Gangnes og Johann André Forfang hoppet verdenscupfinalen i skiflyging lørdag. Med seieren lørdag vant de også nasjonscupen sammenlagt og er med det verdens beste lag denne sesongen.

– Det føles deilig. Jeg håper vi klarer å fortsette på dette nivået. Det blir sikkert tøffere til neste år. Det er mange som ser på oss, og ser hva vi gjør. Så vi må jobbe like hardt til neste år for å ta neste steg, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NRK.

Andre lag nysgjerrige

Det ferske og unge norske laget har tatt verdenscupsirkuset med storm denne sesongen. Da er det kanskje ikke så rart at andre nasjoner vil kopiere suksessoppskriften.

– Det er noen som spør hva vi gjør. Det er noen som sniker seg inn og prøver å spionere litt. Men vi gjør ikke noe spesielt. Vi har fantastisk stemning i laget, vi har et fantastisk støtteapparat rundt utøverne. Det er veldig bra samspill innad i laget, forteller Stöckl.

– Hvordan merker du denne spionvirksomheten?

– Jeg har ikke merket det. Men jeg vet at Thomas Hörl, vår servicemann, har fått spørsmål fra andre servicefolka, Men han svarer aldri han. Men litt krig er bare moro. Det er et veldig bra miljø i hoppleiren, sier landslagstreneren.

Stockl

STOLT TRENER: Alexander Stöckl gir Johann André Forfang en gratulasjonsklem etter seieren.

Foto: Anders Engeland / NRK

– En fantastisk dag

De norske gutta leverte solide og gode hopp, og da Kenneth Gangnes hoppet hele 239 meter i andreomgang, var det nesten avgjort før siste gruppe skulle hoppe.

– En utrolig konkurranse for oss som lag, og det var veldig gøy å hoppe foran dette publikumet. Det er så god stemning her, og det er som å hoppe i en drøm, sier Gangnes.

Forfang hoppet 233.5 meter som siste hopper, og kunne sikre seieren for Norge. Rivalene var ikke i nærheten av å henge med etter åtte hopp, og med poengsummen 1627.4 var Norge klart best. Det var hele 58.4 poeng bedre enn nærmeste utfordrer.

Slovenia ble nummer to, mens Østerrike sikret den siste pallplassen.

– Det er en fantastisk dag. Det føles veldig bra å slå slovenerne her på hjemmebane. De har vært veldig gode her og får støtte fra publikum. Det at våre gutter klarer å fokusere og ikke bry seg om omgivelsene er en fantastisk sterk prestasjon, sier Stöckl.

V-cupfinale hopp

GOD HOPPING AV GANGNES: Kenneth Gangnes hoppet hele 239 meter i finaleomgangen.

Prevc med kjempehopp

Verdenscupvinner Peter Prevc stod for dagens lengste hopp. Han hoppet hele 246 meter og sørget for at Slovenia sikret andreplassen, kun tidelen foran Østerrike.

– Det går ikke an å gjøre det så mye bedre, sier NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen om hoppet til Prevc.

V-cupfinale hopp

VIDEO: Se superhoppet til Prevc her.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

    Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

    Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

    Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

    Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)

    Nadal
    Foto: NTB
  • Norges håndballmenn møter Danmark og Frankrike i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og tittelforsvarer Frankrike da trekningen for OL-turneringen i håndball for menn ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    OL-turneringen i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

    Frankrike er tittelforsvarer i OL både for kvinner og menn. (NTB)

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Norges håndballkvinner møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea.

    Norges herrer møter Danmark, Frankrike, Ungarn, Egypt og Argentina i deres OL-gruppe.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver. (NTB)

    gaGQ0Njsuwg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal