SOTSJI/OSLO (NRK.no): Norge og Thomas Ulsrud sviktet i omspillskampen mot Storbritannia, og er ute av OL. Nå vurderer hele Norges «klovnebukser» å gi seg.

Thomas Ulsrud og Torgeir Nergård deppet etter tapet.

• Norge–Storbritannia 5–6
Sochi Olympics Curling Men David Murdoch

David Murdoch satte den avgjørende steinen og kunne juble.

– Vi spiller ut sesongen, så får vi gå noen runder med oss selv, Pål Trulsen og Olympiatoppen, sier skip Thomas Ulsrud etter omspillstapet.

Han og lagkompisene tapte en svært jevn kamp mot Storbritannia 6–5 – og ender dermed på en skuffende femteplass i OL.

Ulsrud er usikker på curling-fremtiden.

– Det er lenge til neste OL. Jeg er gammel. Vi skal spille VM, så får vi se hva vi gjør videre. Det er vanskelig å satse for oss som er amatører, sier han og legger til.

– Motstanderne våre er lønna av sponsorer, forbund og lignende. Da blir det lettere for dem å fortsette å satse. Vi trener en time på kvelden etter å ha levert unger i barnehagen og vært på jobb. Motstanderne våre trener hele dagen.

– Helt jævlig

Ulsrud og lagkompisene var svært skuffet da de møtte pressen etter kampen. Kanskje ikke så rart – forrige OL storspilte laget og tok sølv.

– Akkurat nå er det helt jævlig. Jeg trodde aldri jeg skulle spille omspillskamp. Jeg trodde i hvert fall vi skulle spille semifinale, sier han.

Christoffer Svae mener laget har gjort så godt de kan, og at de ikke har ressurser eller mulighet til å gjøre mer.

– Thomas har vært selvfinansiert fulltid, det har nok ikke han anledning til å fortsette med. Jeg jobber ikke nok til å klare meg, så jeg må nok jobbe litt mer. De andre har vanlige jobber. Sånn som det utvikler seg videre, har vi ikke sjans til å nå sluttspillet om fire år hvis vi ikke får noen samarbeidspartnere som gjør at vi kan spille fulltid, sier Svae.

– Kan det være siste OL?

– Dette kan være siste OL hvor det er noe amatørlag, svarer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sochi Olympics Curling Men Thomas Ulsrud

Hele Norges «klovnebukser» røk ut av OL mot Storbritannia.

OL-drømmen knust av kjempestein

Storbritannias rutinerte skip David Murdoch ødela for Norge da han traff perfekt i den 10. og avgjørende omgangen.

Han sikret laget sitt to poeng – og en 6-5-seier.

– Den siste steinen er den beste jeg har satt i hele mitt liv. Det var en veldig vanskelig stein i tillegg setter jeg den i et OL. Det føles fantastisk, sier Storbritannias rutinerte skip David Murdoch til NRK.no.

Han beskriver kampen som «ekstremt jevn».

– Det var veldig spennende å være på, sier Murdoch.

Norge åpnet best

Norge måtte ut i omspillskamp mot Storbritannia etter å ha tapt mot Danmark mandag. Det ble en thriller til siste slutt:

Lagene vekslet på å ta ett poeng hver i de fire første omgangene av kampen, men i den femte omgangen satte Thomas Ulsrud en kjempestein som sikret Norge to poeng.

Britene blanket i de to neste, og utlignet i den åttende omgangen. Ulsrud ønsket å blanke i den nest siste omgangen, men misset.

Norge satte imidlertid press på britene i siste omgang, og det så lenge ut som om det skulle gå til ekstraomganger.

Men Murdoch fikk full klaff med kampens siste stein slik at britene lå igjen med de to beste steinene i boet. Dermed kunne de juble for seier.

De møter Sverige til semifinale senere i dag.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Resultater, Norge - Storbritannia i curling» i nytt vindu

• Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

– Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

Sivert Mannsverk
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)