Slo Russland for første gang: – Deilig at det svir for dem

Patrick Thoresen sørget for at Norge tok skalpen på de regjerende verdensmesterne.

Thoresen

Her har Patrick Thoresen nettopp sendt Norge opp i 2-1 over Russland. Thoresen ble også matchvinner med 3-2-scoringen.

Norge

Her scorer Lars Erik Spets (t.v.) 1-0-målet for Norge.

– Det var en god match av både meg og landslaget. Vi kunne ikke gjort det stort bedre, men vi må huske på at det ikke er VM-kamp. De blir bedre til VM, sier Thoresen til NRK.no etter kampen.

• Se kampfakta nederst i artikkelen!

Etter at Lars Erik Spets og Sergej Mozyakin sørget for at det sto 1-1 i andre periode, presenterte Norges gigant seg:

Patrick Thoresen sendte Norge i ny ledelse i overtallsspill, før han ble matchvinner med 3-2-scoringen 17.07 ut i tredje periode.

– Svir for Russland

Også keeper Lars Haugen storspilte i Stavanger. Ifølge Pointstreak vartet Haugen opp med 20 redninger.

– Dette svir for Russland, og det er bare deilig. Jeg håper vi klarer å holde trykket oppe inn mot VM, sier Haugen til NRK.no.

Returkampen spilles lørdag, og kampene er en del av Norges oppkjøring til ishockey-VM i Sverige og Finland 3.-19. mai.

Landslagssjef Roy Johansen var naturligvis i ekstase etter å ha tatt skalpen på ishockeygiganten.

Norge har aldri slått Russland eller tidligere Sovjetunionen i ishockey.

– Russland har 700.000 ishockeyspillere, så å vinne er selvfølgelig stort. Vi stengte godt av, og det er vi nødt til å gjøre mot så god motstand. Thoresen spilte en helt fantastisk kamp. Han er der vi forventer og håper at han skal være, sier Johansen.

Svekket Russland-lag

Russland tok meg seg et relativt ungt lag til Stavanger, og ifølge NTB er Alexander Popov eldst i troppen med sine 33 år.

Troppen består av spillere fra KHL hvor Patrick Thoresens gamle lagkamerat i Salavat Julajev, Alexander Radulov, regnes som laget største stjerne.

Den andre VM-oppkjøringskampen mot Finland endte med én seier og ett tap forrige helg.

Da var ikke Patrick Thoresen eller Färjestad-spillerne Ole-Kristian Tollefsen, Anders Bastiansen og Martin Røymark en del av troppen.

Kampfakta:

1. periode: 1-0 (13.34) Lars Erik Spets (Niklas Roest, Morten Ask)

2. periode: 1-1 (28.47) Sergei Mosjakin (Aleksander Radulov, Vadim Sjipatsjev), 2-1 (36.17) Patrick Thoresen (Mathis Olimb, Kristian Haugen).

3. periode: 2-2 (41.10) Sergej Kalinin (Jevgenij Birjukov), 3-2 (57.07) Thoresen (Per-Åge Skrøder, Mats Trygg).

Utvisninger: Norge 2 x 2 min., Russland 6 x 2 min.