Norge surfet enkelt videre i EM

En treig start til tross - Norge sikret videre EM-spill med en knusende seier over Ukraina.

Nora Mørk og Linn Kristin Riegelhut Koren jubler etter seieren over Ukraina.

Kveldens kamp startet trådt for de norske håndballjentene, med tidvis rotete angrepsspill og problemer med å holde offensive ukrainere unna.

Norske scoringer ble raskt etterfulgt av ukrainske, og det var først mot slutten av omgangen at Norge, anført av en glimrende Nora Mørk, kunne øke til en betryggende 17-13-ledelse.

Mørk var sist eller nest sist på det meste Norge gjorde i Debrecen i første omgang. I løpet av omgangen scoret Larvik-spilleren scoret seks av Norges mål, og hun kunne også signeres en rekke målgivende.

– Det var gøy i dag. Jeg føler at uttellingen ikke er helt på topp, men jeg får lov til å prøve mye. Førsteomgangen er best, men så får vi mer tak på dem. Jeg er fornøyd, men ikke 100 prosent, sier Mørk til TV2.

Nora Mørk scorer mot Ukraina

Nora Mørk briljerte i første omgang.

Mye feil

Starten av 2. omgang ble preget av tekniske feil fra begge lag. En periode virket det som om Ukraina skulle klare tette forspranget, men en råsterk Heidi Løke bidro til å gi Norge nytt momentum.

På stillingen 18-25 tok Ukraina time-out, og en fornøyd trener Thorir Hergeirsson kunne konstatere at det norske spillet virkelig begynte å sitte.

Mot slutten av omgangen viste de norske jentene klasseforskjellen mellom lagene, og lekte seg inn til en knusende 34-23-seier.

Nabofight neste

Med kveldens seier sikret Norge seg plass i hovedrunden, hvor de tre beste lagene i puljen tar med seg innbyrdes resultat.

Betina Riegelhut jubler etter seieren over Ukraina.

Vinner Norge alle sine gruppekamper er utgangspunktet perfekt med tanke på veien mot en semifinale. Men først er det duket for et nabooppgjør av det gode, gamle slaget.

Danskene klarte bare uavgjort i kveldens kamp mot Romania. 29-29-utlikningen til Susan Thorp Thorsgaard i siste sekund, kan være gull verdt for de norske spillerne.

– Deilig at det er Danmark på torsdag. Det har vært klassikere i mange år. Nå må vi hvile ut og ha overskudd til kampen. Danskene kommer til å løpe helt vilt på oss, så vi vil ikke engang få tid til å juble når vi scorer. Vi blir nødt til å løpe hjem igjen, sier Herrem til NTB.

– Resultatet tidligere i dag kunne ikke ha vært mer perfekt for oss, legger hun til.

Slår Norge Danmark torsdag samtidig som Romania ikke taper mot Ukraina, vil dette være poengtabellen som blir med til hovedrunden. Den er i så fall noe nær en bestilling av semifinale:

• Norge 4
  • Danmark 1
  • Romania 1

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».