– Nå skal vi hjem og spille en skikkelig kamp

Fredag lekte Norge med et lag som ligger 79 plasser bak på FIFA-rankingen. Innerst inne vet de at det neppe holder mot Bulgaria på mandag.

– Nå skal vi dra hjem og spille en skikkelig kamp, sier Alexander Tettey til NRK etter å ha slått Malta enkelt fredag kveld.

– Var ikke dette en skikkelig kamp?

– Jeg tror vi må opp et hakk mot Bulgaria. Og det skal vi klare, sier Tettey.

For de norske spillerne vet at alt annet enn seier mot verdens 155. beste fotballnasjon ville vært nær en skandale. Like enkelt blir det neppe i neste EM-kvalifiseringskamp mot Bulgaria (rangert som nummer 46 i verden av FIFA) på mandag.

– Vi skal styre

Midtstopper Vegard Forren mener Norge må være tøffe i hodet før mandagens kamp.

– Hvis vi er like solide defensivt og skaper like mye offensivt mot Bulgaria som vi gjorde mot Malta, så skal vi gi Bulgaria knallhard kamp på Ullevaal. Det er vi som skal styre kampene på hjemmebane, og det er Bulgaria som skal få kjenne at det er tøft å komme dit, sier Forren.

Norge har ikke spilt et mesterskap på 14 år. Mange av dagens spillere husker knapt gullgenerasjonen til Egil Olsen og Nils Johan Semb fra 90-tallet, og det er ikke lenger den samme forventningen i den norske befolkningen at Norge skal nå store mesterskap.

Flere lag i EM

Men før EM i 2016 har Norge likevel en større mulighet enn på lenge til å kvalifisere seg. Antall lag som får være med i mesterskapet er nemlig utvidet fra 16 til 24. En tredjeplass i gruppe H kan vise seg å holde til å nå EM.

Men med sterke nasjoner som Italia og Kroatia i gruppa, er det ventet at det nettopp er tredjeplassen Norge må kjempe om – i kamp med nettopp Bulgaria.
Forren er fullt klar over at den kampen blir viktig.

– Vi må ta med oss de positive opplevelsene inn mot mandagen. Da blir det bra, men det er vanskelig å vite om det vi gjorde mot Malta vil være godt nok til å slå Bulgaria, sier han.

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.