Hopp til innhold

– Jeg kastet opp da jeg kom i mål

OBERHOF/OSLO (NRK): Erlend Bjøntegaard hadde på et tidspunkt nesten 40 sekunders ledelse til konkurrentene under skiskytterstafetten i Oberhof, men tapte kreftene og hele forspranget før han sendte Emil Hegle Svendsen ut på den siste etappen.

Norge startet meget godt på dagens stafett i skiskyting i tyske Oberhof og lå lenge ann til seier. Men det holdt ikke helt til topps.

Sammendrag av dagens skiskytterstafett i Oberhof.

– I dag var jeg forferdelig sliten. Jeg var litt død og hadde ikke sprut. Jeg kastet opp da jeg kom i mål, det har jeg aldri gjort før. Det tyder på at ting ikke var helt som de skulle, sier Bjøntegaard til NRK etter at Norge hadde fått andreplassen bak Russland.

Han ble sendt ut på sin etappe av Ole Einar Bjørndalen med 25,7 sekunder ned til Tyskland på andre - et forsprang han økte. Etter sin siste skyting gikk han ut 27, 8 sekunder foran tyskerne.

Men så sa det stopp, kreftene tok slutt, og da han vekslet med Norges ankermann, Emil Hegle Svendsen, var ledelsen redusert til kun halvannet sekund.

Tre bom på siste skyting

Hegle Svendsen var best i sporet og økte avstanden. Han kom inn til siste skyting med et godt forsprang til konkurrentene, men måtte bruke alle ekstraskuddene sine. Det sørget for at Russland fikk overtaket og gikk ut 9,3 sekunder foran Norge fra skytingen.

– Da jeg startet serien rystet jeg veldig og ble roligere etter hvert. Vanligvis er det motsatt, så det var bra at jeg klarte å få ned alle til slutt uten strafferunde, sier Hegle Svendsen til NRK etter stafetten.

Artikkelen fortsetter under

Norges ankermann Emil Hegle Svendsen ledet inn til siste skyting på stafetten i Oberhof, men så...

Emil Hegle Svendsen ledet inn til siste skyting, men tre bom ga Russland overtaket.

Selv om han prøvde hardt å hente inn tiden han mistet, holdt det helt inn for russerne som tok sin første stafettseier siden 2010.

Men det kunne endt enda verre for Norge. Hegle Svendsen hadde tre bom da han måtte ty til alle tre ekstraskuddene. Hver bom etter det ville betydd strafferunde.

– Det var ikke så kult å stå der og vite dét, men jeg tenkte bare å få dem ned. Det klarte jeg heldigvis og berget pallen på det til slutt, sier Hegle Svendsen.

– Stor prestasjon å treffe med alle ekstraskuddene

Dårlige værforhold og et enormt trøkk fra publikum gjorde ikke ting enkelt for skiskytterne i Oberhof. Ole Einar Bjørndalen omtaler Hegle Svendsen tre siste skudd som en stor prestasjon.

– At Emil klarte å få ned de tre siste på tre skudd, det er en prestasjon. Noen vil kanskje si at det var en dårlig serie å skyte tre bom, og det er greit, men når du kommer i den situasjonen at du har tre ekstraskudd og hver bom er en strafferunde, så er det en stor prestasjon å treffe på alle tre med skjelvende bein og 20 000 på tribunen. Det er ganske tøft, sier han til NRK.

Bjørndalen med fantastisk etappe

Henrik L'Abée-Lund åpnet bra for Norge, men på sin siste skyting måtte han ut i strafferunde og sendte Ole Einar Bjørndalen ut 33,9 sekunder bak ledende Ukraina.

Men skiskytterlegenden viste fantastisk form og gikk en prikkfri etappe for Norge. Raskest i sporet og på standplass sendte han Erlend Bjøntegaard ut med solid ledelse.

Artikkelen fortsetter under videoen

Ole Einar Bjørndalen senket alle blinkene under stafetten i Oberhof. Se de to skytingene her.

Bjørndalen med rå skyting, men dessverre holdt det ikke helt inn for Norge.

– Ja, det var moro, sa Bjørndalen til NRK etter sin etappe. En etappe som viser at tidenes mestvinnende skiskytter fortsatt har mye å komme med.

– Jeg gikk ut bestemt og visste hvordan jeg skulle gå løpet. Jeg skulle være offensiv og kjøre på, gjøre min greie. Det funket bra. Jeg hadde perfekte forhold, så det var lettere for meg å skyte i dag enn mange andre, sa Bjørndalen.

– Stafett er stafett

Mens han snakket med NRK kunne han følge med på at Bjøntegaard var inne til sin siste skyting. Nordmannen skjøt bra og gikk ut over 27,8 sekunder foran Tyskland.

NRKs kommentatorer jublet og så for seg en grei seier, men Bjørndalen var litt mer forsiktig.

– Stafett er stafett, sa han, og det fikk han helt rett i.

Tyskland ble nummer tre på hjemmebane.

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal