Hopp til innhold

– Klemetsen kan fort tape 30 sekunder i sporet

SOTSJI/OSLO (NRK.no): De norske kombinertgutta ligger 25 sekunder bak ledende Tyskland etter hoppdelen av dagens lagkonkurranse. Men Fred Børre Lundberg frykter at Håvard Klemetsens langrennsform kan ødelegge Norges gullsjanser.

Klemetsen i lagkonkurransen

Håvard Klemetsen leverte et flott hopp og hoppet Norge rett inn i gullkampen i dagens lagkonkurranse i kombinert. Nå frykter ekspertene at langrennsformen hans kan ødelegge gullmulighetene.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Fred Børre Lundberg

Fred Børre Lundberg tror på et jevnt langrenn, men han frykter at Håvard Klemetsens langrennsform kan ødelegge Norges gullsjanser

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / NTB scanpix

– Klemetsen er litt løs kanon på dekket i langrennssporet og kan fort tape 30 sekunder i sporet, sier Lundberg til NRK.no.

Norge har 25 sekunder å ta igjen på ledende Tyskland, som har et jevnt godt lag i langrennssporet. Eric Frenzel er kanskje tyskernes svakeste kort, da han har slitt med sykdom den siste tiden.

– Normalt sett skal det stå mellom Tyskland og Norge, men Østerrike kan også klare å henge med inn her. Det er sannsynlig med en spurtduell på slutten, men det kommer helt an på langrennet til Klemetsen, er tidligere olympisk mester i kombinert Fred Børre Lundbergs spådom.

Lagkonkurransen i kombinert skal avgjøres med langrennet klokken 12.00. Følg langrennet her.

Klemetsen med kjempehopp

Magnus Moan (30), Jørgen Graabak (26) og Magnus Krog (22) leverte ikke noen kjempehopp og var etter sine tre hopp 46 sekunder bak Østerrike i langrennstid.

Da gjorde Håvard Klemetsen (35) seg klar til sitt hopp og klinket til med dagens beste hopp på 137,5 meter.

Med det endte Norge på tredjeplass bak Tyskland og Østerrike. Med den langrennsformen Norge har vist den siste tiden er dette et forsprang Norge kan ta igjen i sporet.

– Det er absolutt mulig å ta igjen Tyskland. Har vi dagen i løypa, kan dette bli gull, sa Håvard Klemetsen til NRK etter sitt kjempehopp.

Les hvordan hopprennet utspant seg i her.

Moan: – Det hoppet jeg er mest nervøs for i hele OL

Magnus Moan

Magnus Moan uttalte at han var nervøs før lagkonkurransen. Han landet til slutt på 125 meter.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Magnus Moan åpnet ballet for Norge og var sistemann ut i første gruppe. Han landet på 125 meter og var med det på en tredje plass, bare åtte sekunder i langrennstid bak ledende Japan.

– Jeg skulle ønsker jeg var ned mot 130 meter, men det er litt nerver. Det er det hoppet jeg er mest nervøs for i hele OL, sa Moan til TV 2 rett etter hoppet sitt.

Jørgen Gaabak, som vant det overraskende gullet tidligere i uken, bekrefter at det er noe eget med lagkonkurransen.

– Det er spesielt med lagkonkurranse. Man har på en måte hele laget på skuldrene. Men det er en god spenning. Man føler at man lever, sa Graabak til NRK etter hoppet.

Gode gullsjanser for Norge

Langrennsformen til det norske kombinertlaget har vært god under OL, spesielt Jørgen Graabak og Magnus Moan har levert solide forestillinger i sporet, noe som ledet til dobbelt norsk for to dager siden.

– Vi kan slå fast at dersom vi ikke tar medalje i dag, blir vi meget skuffet, sa Håvard Klemetsen til NRK radio etter hoppdelen.

Klemetsen, som imponerte stort i hopprennet, er antageligvis Norges svakeste kort på langrennsdelen, men tror på gull.

– Det er bra vi klarte å ta inn på litt. Nå er vi på skuddhold til teten. Det lover godt. Det er absolutt mulig å ta igjen Tyskland. Har vi dagen i løypa, kan dette bli gull, avslutter Klemetsen.

NRKs ekspert Carl Henning Gran tror dette vil bli en duell mellom Norge og Tyskland som også var favorittene før konkurransen. Med 25 sekunder å ta igjen, er alt duket for en meget spennende avslutning på lagkonkurransen i kombinert.

Det kombinerte langrennet hører du på NRK radio fra klokken 12.00.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Resultater kombinert lagkonkurranse, hopp.» i nytt vindu

Siste nytt

  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for ti tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

    Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

    – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

    – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

    Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

    Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

    Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

    – Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

    Arne Slot
    Foto: Russell Cheyne / Reuters
  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    De to siste eliteserielagene var også i aksjon torsdag kveld. Med Fredrikstad og Sarpsborg 08 sine avensement røk ingen av de 14 gjenværende klubbene fra øverste nivå ut i andre runde.

    Fredrikstad tok seg videre etter 5-2-seier mot Eik Tønsberg. Laget fra Plankebyen får besøk av Rosenborg i neste runde.

    Sarpsborg 08 gjorde jobben med sin 2-1-seier mot Hønefoss. Østfold-laget møter Råde borte i runde tre.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal