Holøs om flaksescoringen: - Prøvde å få pucken inn i sona

Norge er et langt steg nærmere kvartfinale etter en overbevisende 3-0-seier over Latvia. Men det måtte litt flaks til.

Video Norge slo Latvia

Norge slo Latvia

Norge–Latvia 3–0

– Jeg prøver egentlig bare å få pucken inn i sona, så er jeg litt heldig at den går inn, sa Jonas Holøs til Max i pausen mellom den første og den andre perioden.

Han hadde da nettopp scoret kampens første mål. Den offensivt sterke backen gikk hele veien fra egen sone og inn i angrepssonen.

En latvisk back forsøkte å klarere pucken, men traff først skøyten til Holøs. Pucken spratt deretter i skøyta til latvieren, før den skled inn i mål.

Best i kampen

Selv om Holøs hadde flaks med den første scoringen, var det alt annet enn flaks at Norge etter hvert vant en grei seier.

Latvia hadde riktignok to stolpeskudd i løpet av kampen, men bortsett fra det var Norge bedre gjennom hele kampen.

De norske spillerne hadde pucken mest, skapte flest store sjanser og hadde den beste keeperen i Lars Haugen.

– Jeg synes den første perioden er noe av det bedre jeg har sett et lag spille mot Latvia. Det var en herlig tenning i laget da vi gikk ut, og mye energi. Vi dominerte perioden voldsomt uten å få mer enn et mål, men det var mye energi og følelser, og også kalde hoder, sier Johansen til Max.

Norge fortsatte å dominere i den andre perioden, og både Andreas Martinsen og Patrick Thoresen scoret for Norge. Selv om det ikke ble noen scoringer i den siste perioden, vant Norge greit.

Mot kvartfinale

Med seieren inntar Norge fjerdeplassen i gruppe S i ishockey-VM. De fire første lagene i hver gruppe når kvartfinalen, som spilles 17. mai.

Det innebærer at Norge har kontroll i gruppen. Med seier over Tyskland i morgen og deretter Danmark er kvartfinalebilletten sikret.

Akkurat det synes Patrick Thoresen er strålende.

– Nå har vi ett bein i kvartfinalen siden vi har fjerdeplassen i gruppa. Nå har vi dette i våre egne hender, sier Patrick Thoresen.

– Hvor ble det av Drillo-hockeyen?

– Den er på vei ut, er den ikke? sier en godt fornøyd Patrick Thoresen.

Før kampen: Skrøt av Latvia

Før kampen var landslagssjef Roy Johansen klar på at Latvia langt fra var noen lett motstander.

– Latvia har gjort det bra i år, og spilt mye bedre enn i fjor. Hele laget er fra Dinamo Riga i KHL. De har en bra hverdag, og de er veldig bra i overtallsspill, sier landslagssjef Roy Johansen til NRK.

Selv om Norge har spilt bra så langt i VM, har ikke poengfangsten vært spesielt god. Norge tapte mot Sverige, Russland og Tsjekkia, mens det ble seier mot Italia.

Latvia er et lag Norge bør ha gode muligheter til å slå, men Norge må trolig spille opp mot sitt beste.

Norge–Latvia 3–0 (1-0, 2-0, 3-0)

5332 tilskuere

Mål:
1. periode: 1–0 (12.43) Jonas Holøs. Skudd: 11–8.
2. periode: 2–0 (25.54) Andreas Martinsen (Marius Trygg, Morten Ask), 3–0 (38.43) Patrick Thoresen (Mads Hansen, Per-Åge Skrøder). Skudd: 8–11.
3. periode: Ingen. Skudd: 11–6. Totalt: 30–25.
Dommere: Lars Brüggemann, Tyskland og Konstantin Olennin, Russland.
Utvisninger: Norge 4 x 2 min., Latvia 6 x 2 min. og 1 x 10 min.

Norge:
Målvakt: Lars Haugen (Lars Volden).
1. rekke: Mats Trygg, Ole-Kristian Tollefsen–Per-Åge Skrøder, Mads Hansen, Patrick Thoresen.
2. rekke: Jonas Holøs, Alexander Bonsaksen–Lars Erik Spets, Anders Bastiansen, Mathis Olimb.
3. rekke: Juha Kaunismäki, Henrik Solberg–Marius Holtet, Martin Røymark, Mats Rosseli Olsen.
4. rekke: Lars Løkken Østli, Tommy Kristiansen–Morten Ask, Andreas Martinsen, Ken André Olimb.

Vi fulgte Latvia–Norge i chatten

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».