Beskjeden Edin etter storspill mot Sverige

Anja Edin utmerket seg i begge ender av banen da Norge slo Sverige 28-25 og sikret semifinaleplass i håndball-EM, men landslagsspilleren nekter å ta av etter storspillet.

Anja Edin

Anja Edin vartet opp med finte på finte mot det svenske forsvaret. Larvik-spilleren noterte seg for ni mål i kampen som sendte Norge til semifinale i håndball-EM.

• Håndball-EM: Norge - Sverige 28-25
Edin og Løke

Anja Edin og Heidi Løke fikk samspillet til å stemme i kampen mot Sverige. De kunne smile for semifinaleplass etter kampen.

Thorir Hergeirsson

Thorir Hergeirsson så noe bekymret ut i første omgang, men kunne til slutt feire semifinaleplass med det norske laget.

Isabelle Gulldén

Isabelle Gulldén scoret ti mål for Sverige, men det hjalp lite da Norge spilte bedre og bedre mot slutten av kampen.

Norge hadde en svak start, men bedret spillet for hvert minutt som gikk av kampen mot Sverige i håndball-EM. Det endte med norsk seier og dermed semifinaleplass for Norge.

Norges store spiller i kampen var Anja Edin. Hun vartet opp med ni mål i oppgjøret. Spilleren selv var beskjeden i svaret når hun fikk spørsmål om hvor avgjørende hun var for den norske seieren.

– Jeg følte det var mange som bidro i dag. Jeg er bare en av mange, sier Edin til NRK.

– Leken

Men den fotrappe spilleren synes det var gøy på banen tirsdag kveld.

– Akkurat i dag lyktes jeg med skuddet mitt. De pakket rundt Heidi, da er det bare å skyte. Jeg er ikke så stor av vekst, så jeg må satse på å løpe litt og lure de litt av. Jeg er glad i å få brukt litt tempo, sier Edin.

Mens Edin var beskjeden, trakk landslagssjef Thorir Hergeirsson frem flere ord i omtalen av Norges toppscorer.

– Anja gjør det enkelt og er leken i det hun gjør i dag. Hun gjør det enkelt på den måten at hun går korteste vei til mål. Det er egentlig det håndball er, å finne korteste vei til mål så du drar på deg en eller to spillere hver gang, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til NRK.

Fintet og scoret

Edin var en sterk bidragsyter til at Sverige bare ledet med to mål til pause, for Sveriges playmaker Isabelle Gulldén hadde gjort håndball-livet surt for det norske forsvaret før hvilen.

Etter pausen var det imidlertid Anja Edin som vartet opp med storspill.

I forsvar fikk Edin den offensive rollen for å forstyrre Sveriges angrepsrekke, i angrep vartet Larvik-spilleren opp med flere målgivende pasninger, finter og herlige skudd som lurte svenskene gang på gang.

– Hun kan gå begge veier med fintene sine, det viser hun jo, og hun blir vanskelig å håndtere for det svenske forsvaret. Hun spiller også bra i forsvar når vi legger om til 5-1, sier landslagstreneren.

NRKs håndballkommentator Øystein Havang var langt mer raus i omtalen av Edin.

.– Det som er så gøy i dag er at det er kreativitet og individuelle ferdigheter som er forskjell på lagene, spesielt ved Anja Edin, oppsummerte han.

Tåler å ligge under

Etter halvspilt andre omgang var Norge i ledelsen for første gang på 42 minutter - før den tid hadde det norske laget kun ledet på 1-0.

– Vi har hatt mange jevner kamper bortsett fra kampen i går. Men i dag viser vi igjen at vi tåler å ligge under og ta oss sammen til slutt. Det er en god egenskap å ha med seg, sier Marit Malm Frafjord til NRK.

Kveldens resultat betyr at Norge er klare for semifinale i håndball-EM. Den spilles lørdag.

Før den tid skal Norge gjøre unna sin siste kamp i hovedrunden. Torsdag er Danmark motstander.

– Den kampen skal vi bruke til å trene på det vi føler vi trenger inn i en semifinale. Vi skal holde folk på hugget og disponere klokt, sier Hergeirsson.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
  • Lyn vant etter kjempetabbe

Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn