SOTSJI/OSLO (NRK.no): – Men det er mest vi som snakker og psykologen som nikker, sier Christoffer Svae.

Her er skip Thomas Ulsrud i ferd med å sette én av flere treffere mot USA.

Shuster

USA-skip John Shuster hadde flere svake steiner mot Norge.

USA klarte aldri å true skip Thomas Ulsrud og curlinggutta i OL-åpningskampen.

Men det var heller ikke overraskende da Norge er blant favorittene i Sotsji. Når NRK.no møter curlinggutta etter seieren, avslører Christoffer Svae at laget har med psykolog for å hjelpe dem med det kommende presset.

Tirsdag venter vertsnasjonen Russland i trolig fullsatte tribuner.

– Ja, vi har psykolog, men det er mest vi som snakker og psykologen som nikker, smiler Svae til NRK.no.

– Det kan nok hende nervene kommer krypende når det nærmer seg sluttspill, fortsetter han.

– Har dere noen ritualer for å takle presset?

– Ja, det har vi, men det egner seg ikke på TV.

– Hva med radio?

– Ikke noen plass, ler Svae.

– Deilig å vinne

Mens de aller fleste curlerne gikk rett forbi de internasjonale mediene, måtte skip Thomas Ulsrud og Norge stoppe for nesten alle og vise frem de karakteristiske buksene.

Det så ikke ut som å være et problem etter den komfortable seieren mot amerikanerne.

– Ja, vi hadde god kontroll. Vi hadde veldig god kontroll, sier Torger Nergård og legger trykk på «veldig».

– Det er veldig deilig å vinne førstekampen, sier skip Thomas Ulsrud.

Til tross for at Norge ledet hele 5-1 etter tre omganger, hadde USA flere sjanser til å stjele poeng og komme tilbake.

Og amerikanerne reduserte til 5-3 i fjerde omgang, men derfra klarte de aldri å straffe Norge.

Både Torger Nergård og Thomas Ulsrud hadde nemlig noen svake avslutninger som kunne ha straffet seg, men amerikanerne, og spesielt skip John Shuster, trøblet med å sikre poeng.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Haakon

Kronprins Haakon var på tribunen da Norges curlinggutter innledet sin OL-deltakelse med seier over USA mandag.

Kjempebom

Det gjaldt særlig i 7. omgang, på stillingen 6-3, der USA hadde en tilsynelatende enkel stilling med sistestein.

Men det som så ut til å være en glimrende mulighet til å redusere med to poeng, endte nærmest med å avgjøre kampen i Norges favør.

USA-skip Shuster bommet nemlig totalt og isteden var det Norge som økte ledelsen til 7-3.

De siste omgangene kunne Norge spille defensivt og kontrollere inn seieren.

– Vi setter standarden når vi har på oss disse buksene, sier skip Thomas Ulsrud.

– Det var bunnsolid. Gutta spilte veldig bra. Vi gjorde kanskje noen små feil, men det holdt i massevis mot USA, sier Ulsrud.

Seieren var nok også til glede for kronprins Haakon, som satt på tribunen i Ice Cube curlinghall. Han ankom OL-byen mandag.

Møter vertsnasjonen

Nå venter det trolig fulle tribuner og god stemning i hallen når Russland venter i neste kamp for curlinggutta.

I OL spilles det ni kamper i grunnspillet. De fire beste lagene går direkte til semifinale. Dersom noen av lagene som ligger likt har mulighet til å ta seg til sluttspillet, spilles det tiebreak for å avgjøre hvem som får semifinalebillett.

Semifinalene for menn spilles 19. februar, mens finale og bronsekamp er 21. februar.