Ask: – Ei forferdeleg bursdagsfeiring

Det norske kvartfinalehåpet i ishockey-VM fekk ein knekk med 5-2-tap for Slovakia onsdag. Nederlaget var ekstra kjipt for Morten Ask.

Morten Ask

Morten Ask blei 34 år på kampdag mot Slovakia. Resultatet i kampen blei derimot ei grufull bursdagsgåve.

– Dette var ei forferdeleg bursdagsfeiring. Det er mogleg to kampar på 24 timar er for mykje, sa ein skuffa Ask til NRK.

Ask blei 34 år i dag, og trass i at han scora 2–2 for Noreg i første periode, blei 5-2-tapet tung å svelgje på bursdagen.

– Eg skulle gjerne fått ein siger i dag, sa Ask.

Lars Haugen

Lars Haugen var tilbake i det norske målet, men måtte sleppe inn fem mål mot Slovakia

Keeper Lars Haugen måtte sjå fem puckar i nettet bak seg. Etter kampen var han forbanna.

– Ingen hadde dagen i dag. Det skjedde ting utpå der som ikkje skal skje. Ei grufull oppleving, konkluderte landslagskeeper Haugen.

Landslagssjef Roy Johansen meiner Noreg tapte mot eit betre lag.

– Dei slo oss på tempo, og vi var rett og slett ikkje gode nok. Det var slitne bein og i det heile tatt ein dårleg dag.

Klarte ikkje rette opp

– Dette er ikkje godt nok. Vi er for dårlege overalt. Dersom vi ikkje gjer det betre i resten av kampen, taper vi dette, sa ein litt småsint Morten Ask til TV 2 etter første periode.

Men det skjedde ikkje. Tvert imot.

I dei to siste periodane kom slitasjen i den norske troppen meir og meir til syne. Det er godt det er kviledag torsdag.

Første periode vart breiddfull av action. Noreg imponerte med sitt offensive spel, men slurva i forsvarsspelet. Noreg vann skotstatistikken 13–8 i denne perioden.

Norge jubler

Her står det 1–1 tidleg i kampen, og dei norske spelarane jublar over Alexanders Bastiansens utlikning

Slovakia leia to gonger, men Noreg utlikna begge, og hadde store sjansar til leiing. Alexander Bonsaksen og bursdagsbarnet Morten Ask scora for Noreg.

Slutt for Noreg etter første periode

Andre periode fekk ein heilt annan karakter. Slovakia sette opp farten og dominerte spelet. Dei norske spelarane verka slitne. Likevel kunne og burde Morten Røymark gitt Noreg leiing då han fekk fri bane mot Slovakias målvakt.

Ladislav Nagy

Ladislav Nagy scora to av dei slovakiske måla.

Slovakia vann skotstatistikken med 16-4, og 18 sekund før siste pause fekk dei ei fortent utteljing. Dermed låg Noreg bak med 2–3 før den siste perioden.

Tre norske utvisingar gjorde livet surt for laget, men Lars Haugen heldt buret reint. Og Noreg klarte heller ikkje å utnytte sine to overtalsspel i kampen.

Då Slovakia omsider scora, hadde Noreg fullt lag igjen. Men det svikta stygt i markeringane då Ladislav Nagy sette pucken høgt i buret i sluttsekunda.

Noreg gjekk sterkt ut for utlikning i siste periode, men lykkast ikkje med avslutningane. Og med to raske slovakiske mål midt i perioden, gjekk lufta ut av dei slitne norske iskrigarane. Vi tapte skotstatistikken 9–3 i siste periode, og 33–20 i kampen totalt.

Noreg har to kviledagar no. Neste kamp er nøkkelkampen mot Frankrike 17. mai. Gruppespelet blir avslutta mot Tsjekkia 18. mai og Canada 20. mai.

Saka blir oppdatert.

• Villa forlenger med suksesstreneren

Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

– Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

7ZFc-Z9Pon8
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)