Hopp til innhold

Nominer din kandidat til Årets ildsjel

Kjenner du noen som har gjort en ekstraordinær innsats for idrettslaget? Da bør du nominere personen til Årets ildsjel.

Marius Langberg

Marius Langberg vant Ildsjelprisen i 2013. Her har fotballtreneren akkurat blitt overrakt beviset fra daværende statsminister Jens Stoltenberg (t.h.).

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Idrettsgallaen handler ikke bare om å hedre våre aller dyktigste utøvere, det er også en anledning til å vise takknemlighet til alle de i små og store idrettslag som legger ned utallige dugnadstimer.

Aamodt

Tidligere toppalpinist Kjetil André Aamodt sitter i ildsjelsjuryen. Han mener Årets ildsjel er den viktigste prisen på gallaen.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Prisen tildeles en person som har gjort en solid innsats for sitt idrettslag over flere år.

  • Personen er enten trener, tillitsvalgt eller har andre verv.
  • Han/hun kan ikke være ansatt i eller lønnet av klubben.
  • Han/hun skal ha gjort seg bemerket gjennom uegennyttig innsats for klubben og/eller medlemmene i klubben.

Sverre Øfstaas fra Moelven Idrettslag var den første personen som fikk prisen Årets ildsjel. Dette skjedde i 2006, og siden har den vært et fast innslag på den årlige Idrettsgallaen.

For å nominere ildsjeler, bruker du skjemaet nederst i denne artikkelen. Du kan nominere kandidater helt frem til 17. november.

Prisen deles ut under den NRK-sendte gallaen fra Oslo Spektrum lørdag 4. januar.

– Den viktigste prisen

Jurymedlem Kjetil André Aamodt mener det er nettopp ildsjelene som driver norsk idrett.

– Det er den viktigste prisen som deles ut på Idrettsgallaen. Det vesentligste med idretten er aktiviteten i seg selv – at ungdommen har en sunn og aktiv oppvekst som gir mestringsglede. Det er ting man tar med seg videre i livet uansett hvilken arena man havner på. Ildsjelene er sentral del av dette, sier Aamodt.

Når folket har nominert ildsjeler, skal en jury plukke ut fem finalister fra henholdsvis Øst-Norge, Sør-Norge, Vest-Norge, Midt-Norge og Nord-Norge.

Anne Rimmen

Anne Rimmen skal lede den NRK-sendte Idrettsgallaen i Oslo Spektrum 4. januar.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Disse kandidatene vil senere bli presentert på NRK – så er det igjen folket som skal være med å stemme frem en vinner.

En kombinasjon av de innsendte stemmene og juryens stemmer er avgjørende for hvem som vinner, og som dermed vinner prisen under festkvelden i Oslo Spektrum.

Uforglemmelige øyeblikk

I 2013 ble det nominert over 1.500 ildsjeler, og det var til slutt 78 år gamle Marius Langberg fra Stange Sportsklubb i Hedmark som vant prisen. Langeberg hadde vært fotballtrener i hele 60 år da han gikk opp på scenen og løftet glasskulen stolt foran hele Idretts-Norge.

Nå kan dere altså være med på skape et uforglemmelig øyeblikk for en person som virkelig fortjener det.

– Det å sette pris på ildsjelene er på sin plass. Det er forhåpentligvis med på å fokusere på frivilligheten i idretten slik at vi kan bevare den, sier Aamodt.

I Ildsjeljuryen sitter idrettspresident Børre Rognlien (leder), Kjetil André Aamodt, Ingvill Maakestad Bovim, Frank Hansen, Lotte Bråthen, Stig Inge Bjørnebye og Anette Sagen.

Prisen for Årets ildsjel deles ut av Norges idrettsforbund og Norsk Tipping.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Stem på årets ildsjel» i nytt vindu

Siste nytt

  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    Idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «Visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking.

    Statseide Aramco eier laget Al-Qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen Dammam hvor det skal spilles kamper i Asian Cup om tre år. Trolig også i VM i 2034.

    – Gjennom dette partnerskapet med Fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier Aramco-president Amin H. Nasser.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal