Scheie om Bardals avslutning: - Trist og utrolig bittert

Anders Bardal hoppet 140 meter med et nesten perfekt sveve i andre omgang. Så kom nedslaget og ødela seieren.

Anders Bardal lander

Hard landing: Etter sitt nesten perfekte svev ødela Anders Bardal seieren med et svært dypt nedslag

– Dette er trist og utrolig bittert, sa Arne Scheie da han kommenterte Bardals sistehopp.

For han fikk det skikkelig til ut fra hoppkanten. Et hopp til 19,5 sa Scheie om svevet. Men i nedslaget kom Bardal altfor langt bakpå. Han var helt nede, og klarte bare så vidt å unngå å få dømt fall. Likevel gikk én av dommerne helt ned på 14-tallet.

Se Bardals andrehopp her (artikkelen fortsetter under videoen):

Anders Bardal hoppet 140 meter og endte på tredjeplass i Engelberg. Kommentatorer: Arne Scheie og Espen Bredesen

Bardals nesten perfekte hopp - helt til han landet

– Med vanlig nedslag hadde Bardal vunnet

Resultatlista viser at han var 7,1 poengbak vinneren Jan Ziobro, og 0,9 bak Kamil Stoch.

– Hadde Bardal satt et normalt nedslag, hadde han vunnet, sa Scheie etterpå.

– Det handler om å ha hendene foran i stedet for bak, sa Anders Jacobsen i NRKs studio.

– Ja, det var så lite som skilte fra seieren, la Johan Remen Evensen til.

– Det er mye temperament i Anders. Jeg vet at han er veldig skuffet og bitter akkurat nå, sa Jakobsen.

Landslagssjef Alexander Stöckl hadde forståelse for Bardals trøblete landing.

– Han misset seieren på manglende nedslag i finalen. Men hvis det er bakvind i denne bakken, som det var her i dag, så blir det ekstra vanskelig å sette nedslag på så store lengder. Dessuten er jo Anders blant de største hopperne. Det blir veldig mange G-krefter med den ekstra farten, forklarte landslagssjef Alexander Stöckl til NTB.

Tangerte bakkerekorden

Det ble derfor bare tredjeplass på nordmannen. De to polakkene Jan Ziobro og Kamil Stoch tok de to første plassene. Ziobro smelte til med dagens lengste hopp med 141 meter i andre omgang. Det er tangering av bakkerekorden.

Ziobro ledet etter første omgang, men det var likevel uventet at han skulle gå helt til topps. Han har aldri før vært bedre enn nummer 9 i et verdenscuprenn.

Bardal lå på andreplass etter første omgang , to tidels poeng bak polske Jan Ziobro. Bardal hoppet 131 meter i forhold som var så vanskelig at den ødele for de fleste andre favoritene.

Her kan du se Bardals første hopp:

Anders Bardal hoppet 131 meter og landet på andreplass i første omgang av årets v-cup omgang i Engelberg. Kommentatorer: Arne Scheie og Espen Bredesen

Se Bardals gode førstehopp her

Vanskelig vind

Rennet ble preget av vanskelig vind i første omgang. Men utover i finaleomgangen ble forholdene litt lettere, og da kom også de gode hoppene.

Ola Marius Ingvaldsen lå på sjetteplass etter første omgang. Han falt litt nedover til slutt, men endte på niendeplass.

Anders Fannemel smelte til med 134 meter i finaleomgangen, og ble nummer 10 til slutt.

– Jeg er fornøyd med både Ingvaldsen og Fannemels hopping. Også Hilde har vist framgang, la landslagssjefen til.

Se Fannemels hopp her:

Anders Fannemel imponerte stort i hoppbakken. Kommentatorer: Arne Scheie og Espen Bredsen

Tom Hilde endte på 19.-plass, mens Rune Velta ikke kom til finaleomgangen.

• Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

– Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)