Hopp til innhold

Østberg leder Rally Spania

COSTA DARUDA (NRK.no): Ford-fører Mads Østberg leder VM-runden Rally Spania etter seks fartsprøver fredag. Dermed er nordmannen på god vei til å sikre bronsemedaljen i årets rally-VM.

Østberg på vei ut til fartsprøve i Spania.

Østberg på vei ut til fartsprøve i Spania. Foreløpig leder nordmannen VM-runden Rally Spania.

Foto: Ole Rolfsrud / NRK

Nordmannen troner så langt ganske så alene på toppen av resultatlistene i Spania. Østberg leder foreløpig sesongens siste rally 27,2 sekunder foran verdensmester Sebastien Loeb.

Samtidig har han hele 47 sekunder ned til Jari-Matti Latvala på tredjeplass.

Finske Latvala er i realiteten Østbergs eneste konkurrent til tredjeplassen sammenlagt i VM, etter at Petter Solberg kjørte ut i dagens andre fartsprøve.

Overrasket av regn

Østberg selv beskriver rallyet som utfordrende og er overrasket over å befinne seg i lederposisjonen i dag.

– Vi var litt usikre på dekkene i dag tidlig, og endte opp med å gå ut med harde dekk da vi fikk beskjed om at det ikke skulle regne. Der tok vi grundig feil. Men vi har hatt en veldig gunstig startposisjon i forhold til regnet. Selv med harde dekk har vi kunnet kjempe i toppen, og det har overrasket meg litt, sier han til NRK.

– Jeg snakket med teamet og vi ble enige om å fokusere på å tape så lite tid som mulig da det begynte å regne, og heller prøve å hente det inn senere. At vi klarte å rykke ifra i stedet er veldig positivt.

Kjemper om bronse sammenlagt

I potten ligger tredjeplassen i VM sammenlagt. Før Rally Spania ligger Østberg fire poeng foran Latvala i bronsekampen. Dermed kan han bli den andre nordmannen til å ta medalje i rally-VM. Petter Solbergs har gull, tre sølv og én bronse fra før.

Men Østberg vil ikke tenke på så mye annet enn én etappe om gangen.

– Det er et langt løp – i dag er vi på grus og i morgen på asfalt. Da er det en helt annen innstilling som gjelder. Vi må bare ta en etappe av gangen. Det er her og nå som gjelder, sier han.

Nervøs før avreise

Men før turen til Spania var østfoldingen svært nervøs med tanke på at edelt metal sto på spill.

– Nervene er på høykant. Jeg har kjent presset en god stund allerede, men jeg liker løpet godt, og jeg tror vi har muligheten til å gjøre det bra, sa han på mandag.

Og det ser ut som om Østberg trives godt på den iberiske halvøy. Hans hittil eneste VM-rundeseier kom i Portugal i april.

Solberg og Mikkelsen kjørte ut

Petter Solberg kjørte av veien etter 18 kilometer på den andre fartsprøven i Rally Spania.

Solberg kjørte inn i noe på siden av veien og opphenget på bilen ble ødelagt. Kjøretøyet var for skadet til at han kunne fortsette.

NRKs reporter på stedet meldte om at Andreas Mikkelsen også ødela bilen, på nøyaktig samme sted i løypa som Petter Solberg.

Det skal være en betongkant nede i en grøft som begge de norske bilene har truffet.

Ifølge Manager Erik Veiby skal det til sammen være fem biler som har fått skader på samme sted i løypa.

Avsluttes søndag

Både Solberg og Mikkelsen ryker begge på store tidstillegg, og er antageligvis ute av kampen om topplasseringer i sesongens siste VM-runde. Ingen kom til skade i uhellene.

Ytterligere tre fartsprøver skal kjøres fredag. Rallyet avsluttes søndag ettermiddag. Sebastien Loeb er alleredeverdensmester for niende året på rad.

Siste nytt

  • Kofstad med vill opphenting og banerekord i India

    Espen Kofstad spilte fantastisk golf på 2. runde på europatouren i New Delhi. Han ser ut til å klare cuten i turneringen tross torsdagens skrekkstart.

    Nordmannen gikk fra ni slag over par (81) torsdag til å sette banerekord og trolig spille seg over cutgrensen med en 62-runde fredag.

    – Jeg skjelver fortsatt litt. Det var bare utrolig i dag. Alt satt. Jeg traff på så mange putter. Det har vært litt av en dag, sier Kofstad til arrangøren.

    Han kunne knapt tro det selv etter å ha startet dagen på 141.-plass av de 144 startende i turneringen i Indias hovedstad.

    Suksessen på 2. runde gjør høyst sannsynlig at Kofstad er klar for spill også lørdag og søndag. Det fører til at han må endre reiseplaner for andre gang på kort tid.

    – Jeg endret flybillettene mine i går slik at jeg kunne reise hjem i morgen. Så jeg må endre dem igjen, sier nordmannen.

    62-runden er rekord på DLF Golf and Country Club i New Delhi, melder arrangøren.

    I skrivende stund ligger Kofstad akkurat over cutgrensen med ett slag under par totalt. En rekke spillere har imidlertid til gode å fullføre sine runder før feltet deles i to.

    Japaneren Keita Nakajima leder turneringen i den indiske hovedstaden så langt. Han har gått de to første rundene på totalt 14 slag under par. (NTB)

    Espen Kofstad
    Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
  • City-duo mister Arsenal-kampen

    Manchester Citys forsvarsspillere Kyle Walker og John Stones mister begge søndagens storkamp mot Arsenal. For Arsenal kjemper en nøkkeltrio mot klokken.

    Både Walker og Stones pådro seg skader i løpet av landslagssamlingen, og City-manager Pep Guardiola sa på fredagens pressekonferanse at duoen ikke blir klare til møte mot Arsenal.

    Samtidig fortalte Guardiola at Kevin De Bruyne og Ederson trolig er tilgjengelig til kampen etter litt skaderusk.

    På Arsenal-manager Mikel Arteta sin pressekonferanse, fortalte spanjolen at trioen Bukayo Saka, Gabriel Martinelli og Gabriel Magalhães er usikker til kampen.

    – De har ikke trent ennå, men vi har en treningsøkt i morgen, så det er en sjanse for at de kan være med, sier Arteta.

    Kun ett poeng skiller fra Arsenal og Liverpool ned Manchester City når ti serierunder gjenstår av Premier League-sesongen.

    Liverpool tar imot Brighton klokken 15:00 søndag, før Manchester City får besøk av Arsenal kl. 17:30.

    John Stones og Kyle Walker
    Foto: Jason Cairnduff / Reuters
  • Leicester-smell - tetter seg til i opprykkskampen

    Leicesters svake form fortsetter på nivå to i England. Fredag ble det 0-1-tap borte mot Bristol, og i løpet av kvelden kan de miste den direkte opprykksplassen for første gang siden september.

    Etter forrige sesongs nedrykk fra Premier League, har Leicester stort sett toppet tabellen i Mesterskapsserien hele denne sesongen.

    Én seier på de siste seks seriekampene har imidlertid ført til at tabelltoppen er mistet til Leeds med åtte serierunder igjen.

    I tillegg er det bare ett poeng ned til Ipswich på tredjeplass, før de møter Blackburn borte klokken 18:30 fredag.

    Om Ipswich vinner den kampen vil de sende Leicester utenfor de to øverste plassene for første gang siden 5. serierunde som ble spilt i september. Ipswich vil riktignok ha én kamp mer spilt enn Leicester etter fredagens kamper.

    De to øverste lagene etter 46 serierunder rykker direkte opp til Premier League, mens lag tre til seks spiller opprykkskvalifisering om den siste opprykksplassen.

    FA Cup - Quarter Final - Chelsea v Leicester City
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal