– Måtte kjørt perfekt for å slå ham

André Villa måtte strekke våpen mot treningskompisen Dany Torres i finalen av den første X-Fighters-runden i Dubai.

Video André Villa kom på andreplass i Dubai

Se finalen mellom André Villa og Dany Torres her.

Villa tapte finalen 3-2 mot mannen som ble nummer tre sammenlagt i fjorårets X-Fighters (Villa ble da toer, bak vinner Nate Adams).

– Det er utrolig jevnt, og jeg er fornøyd med 2. plassen i dag. Jeg visste at jeg måtte kjøre perfekt for å slå Dany i dag, men bommet litt på linja mi og måtte improvisere litt, sier Villa til NRK.

Mer skal det altså ikke til i den meget marginale sporten motocross.

– Men jeg vet hvor feilene ligger, det hadde vært verre om jeg ikke visste hva som ikke klaffet, sier Villa.

Liten mot stor

Konkurransen gikk helt nede på stranden i Dubai, og på forhånd trodde amnge at vinden kunne skape trøbbel. Med sine 187 centimeter og 84 kilo fanger Villa en del mer vind enn Torres, som er 17 centimeter lavere og veier 65 kilo.

Vinden skapte imidlertid lite trøbbel for Villa. Verre var de at det begynte å regne akkurat da han skulle ut på sitt finale-run.

– Det ble litt vanskelig med sikten da det la seg dråper på brillene, men det bruker jeg overhodet ikke som noen unnskylding, sier Villa.

Les videre under bildet!

Torres Villa

Lille Dany Torres vant mot digre André Villa.

Vant kvaliken

Motocross-stjernen fra Vågå i Gudbrandsdalen sa til NRK før fredagens konkurranse at han gikk for seier i den første av i alt seks konkurranser – men at han ikke ville satse alt, rett og slett fordi sammenlagtseieren er viktigst.

– Jeg sa jeg gikk for seier, men 2. plass er ikke bittert i det hele tatt. Jeg trener mye sammen med Torres i Spania, og vet hvor god han er.

Villa vant torsdagens kvalifisering, og fikk dermed møte de dårligst rangerte utøverne frem til finalen, før han altså gikk på et knepet tap der.

Dany Torres er treningskompisen til Villa og bor ikke langt unna Villa i Torrevieja. Han vant finalen i fjor.

Sliten og glad Torres

Torres var svak i kvalifiseringen torsdag, og måtte gjennom et ekstra heat for å komme seg tilkvartfinalen. Der slo han ut stjerneskuddet Levy Sherwood (19), før han i semifinalen slo ut superstjernen Nate Adams, som har vunnet X-fighters sammenlagt to ganger.

Han kjørte seg med andre ord voldsomt opp.

– André går alltid for seier, og har ikke grunn til å grave seg ned etter dette. Husk at Nate Adams vant cupen i fjor uten å ha vært øverst på podiet en eneste gang, og med den kjøringen Villa viste i dag var han jevnt over best helt frem til finalen. Dette lover veldig godt for André, sier NRKs kommentator under fredagens sending, Thomas Lerdahl.

– Jeg er utrolig glad for å ha vunnet dette første løpet her i Dubai. Det gikk ikke så bra i går, og nå er jeg bare sliten og glad. Nivået er vanvittig høyt, sa Torres etter seieren.

X-Fighters er en serie konkurranser, som sammen med X-Games er blant de mest prestisjefylte innen freestyle-motocross.

Løperne har to minutter på seg i hver duell til å gjøre så mange triks som mulig på forskjellige hopp. Etterpå får man poeng i fem forskjellige kategorier.

• Zuccarello-scoring i Wild-tap

Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

pa39-a-fBGA
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

* To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

* Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

* To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

Otfs84t2WGM
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.