Hopp til innhold

Norske Dennis (18) i samtaler med Formel 1-team

– Vi har fått masse signaler på at ting er i ferd med å skje, sier faren til stortalentet Dennis Olsen.

Dennis Olsen

Dennis Olsen er et av de største talentene i verden innen motorsport. Her fra seieren på Nürburgring tidligere i år.

Foto: Prema Powerteam

Dennis Olsen er bare 18 år gammel, men er på radaren til de aller største lagene innen motorsportens ypperste øvelse, Formel 1.

– Han har et enormt talent, og det er det flere som nå begynner å få øynene opp for. Det smales inn i toppen på listene til de største Formel 1-lagene, og Dennis er på topp 20 på den lista, sier 18-åringens rådgiver Harald Huysman til NRK.

Våler-gutten selv tar oppmerksomheten med stor ro.

– Det er helt fantastisk, men jeg går ikke rundt og tenker at «nå må jeg gjøre det bra, ellers kommer jeg ikke med i et Formel 1-team». Det eneste jeg tenker på er å gjøre mitt beste, sier Olsen til NRK.

Artikkelen fortsetter under videoen!

Stortalentet Dennis Olsen fikk prøve en Formel Renault 3,5 under Rudskogen Motorfestival.

Under Rudskogen Motorfestival fikk Dennis Olsen prøve en Formel Renault 3.5, og kom opp i 295 km/t på det forteste.

Kjemper om seieren

18-åringen er denne helga hjemme i Norge for å delta på Rudskogen Motorfestival. Om to uker skal han konkurrere i Formel Renault-mesterskapet i Ungarn, der han har imponert stort. Etter fire av sju runder ligger han på andreplass, 30 poeng bak nederlenderen Nyck De Vries.

– Jeg tar bare løp for løp. Kan ikke tenke langsiktig for da mister man fokus. Mitt mål er bare å slå «Nicki » i så mange løp jeg klarer, sier Dennis.

Pappa Roy Espen Olsen har fulgt sønnens karriere tett helt fra begynnelsen. Han er kjempefornøyd med sønnens innsats, og tror en topp to-plassering vil bli utslagsgivende for en framtidig Formel 1-kontrakt.

– Hvis han vinner serien i år så er jeg helt sikker på han kommer til å bli plukket opp av et av de store lagene, og jeg tror han har gode sjanser hvis han blir nummer to også. Han er bare i sin andre sesong, og har gjort det så bra, skryter Olsen senior.

– Alltid hatt troa

Pappa Roy Espen sier han ikke klarer å være like rolig som sønnen når det gjelder tanker om framtiden.

– Jeg tenker jo mye på det. Vi har fått masse signaler på at ting er i ferd med å skje. Vi har alltid hatt trua på at vi skal få til alt uansett hva vi driver med, og dette har vi bestemt oss for, så dette skal vi klare. Det er masse i gjære nå, det kommer til å skje, sier en entusiastisk far.

Dennis sier han ikke regner med å kunne kjøre Formel 1 allerede neste sesong, selv om han skulle bli signert av et lag. Men tas han opp vil teamet trolig dekke utgiftene til neste års satsing.

– Det er Formel 1-team som viser interesse, men jeg tror ikke jeg får et Formel 1-sete neste år. Jeg må først prøve ut større biler enn den Formel Renault toliteren jeg kjører nå, forklarer 18-åringen.

– Fantastisk progresjon

Olsens rådgiver Harald Huysman, som selv har vært motorsportfører og tidligere har vært manager for briten Jenson Button, er mektig imponert over 18-åringen.

– Han har hatt en fantastisk progresjon i år og helt fantastiske resultater. Han har hatt en rød tråd gjennom hele karrieren ved at han har vunnet løp helt siden han begynte med gokart, sier Huysman.

Han tror Olsen vil være i det ypperste selskap om noen få år.

– Det er en veldig stor sannsynlighet for at han blir Formel 1-kjører. Han kan ikke hvile på laurbærne, men det vet jeg han ikke gjør. Jeg tipper vi ser han i Formel 1 innen et par-tre år, oppsummerer Huysman.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal