Hopp til innhold

Millionavtale gir Vålerenga europacuphåp

Eliteseriesesongen ble en liten skuffelse for Vålerenga, men ny millionavtale og egen storstue under bygging, gir likevel gryende optimisme i Oslo-klubben.

Med ny utstyrsavtale og ny stadion i sikte, har Vålerenga som mål å spille i europacupen når den nye arenaen er ferdig i 2017. Klubben har store ambisjoner, selv om laget ikke har lykkes i eliteserien de 5 siste sesongene.

Det nærmer seg jul og årets eliteseriesesong er et tilbakelagt kapittel. Men Vålerengas skuffende sjuendeplass har ikke lagt noen demper på forhåpningene for neste år.

For køen var lang da sesongkortene ble lagt ut for salg tirsdag og bare i løpet av første dag, var 600 solgt. Det er nesten seks ganger så mange som i fjor.

– Jeg tror det er en optimisme vi ser i klubben nå. Vi har klare ambisjoner om å være med i toppen av norsk fotball. Vi kan ikke garantere førsteplasser, det går ikke i noe idrett, men målsettingen er å være i toppen, sier Vålerengas daglige leder, Stig-Ove Sandnes.

Ny millionavtale

Samtidig ble også ny draktsponsor offentliggjort. Avtalen med Umbro er verdt 30 millioner kroner over seks år. Det kan komme godt med når målet er å spille mot de beste ute i Europa.

Stig-Ove Sandnes

PÅ GANG: Daglig leder i Vålerenga fotball, Dag-Ove Sandnes, på plassen hvor ny stadion bygges.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Vi må konsentrere oss om å lage et godt sportslig produkt og planlegge langsiktig. Det er klart vi skal være i europacupen. Vi ser andre norske klubber der i høst, og der vil vi være også, understreker Sandnes.

– Men er det realistisk for en klubb som er blitt nummer 7, 8, 11, 6 og 7 de siste fem årene?

– Nei, det er riktig at det ikke er realistisk. Det er derfor slike avtaler som denne med Umbro og andre samarbeidspartnere, og ny stadion er viktig for å være med å skape noe fremover.

– Små marginer

At klubbens nye stadion skal stå ferdig på sensommeren i 2017, bidrar også til økte forventninger. Også hos spillerne.

– Jeg tror det kommer til å «eksplodere» i Oslo da, for Vålerenga er en klubb med stort potensial. Det er litt synd jeg er 32 og ikke 25, for jeg synger vel på siste verset når stadion er klar, men jeg tror det vil gi klubben en stor fordel, for man slipper å leie Ullevaal, sier Christian Grindheim.

Han mener europacupspill ikke behøver å være en fjern drøm.

– Det er august måned som gjør at vi ikke får spille kvalifisering i år. Det er veldig små marginer, men klarer vi å holde oss jevnere neste sesong, så er vi med og kjemper om de tre første plassene, tror Grindheim.

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    På Elite B-landslaget er det én kvinne og syv kvinner: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal