skilleResultaterskille_slutt
Torino OL 2006 3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Torino 2006 Sist oppdatert 08:55
 

Bjørgen sprakk, Norge på femte

Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira, Kristin Mürer Stemland og Hilde G. Pedersen. (Foto: Heiko Junge / SCANPIX .)
Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira, Kristin Mürer Stemland og Hilde G. Pedersen. (Foto: Heiko Junge / SCANPIX .)
Marit Bjørgen sprakk totalt i siste del av kvinnestafetten, og forsvant ut av medaljekampen. Norge endte på 5. plass. Russland vant.

Publisert 18.02.2006 06:12. Oppdatert 18.02.2006 09:03.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Hans Petter Blom og Sjur B. Kvamme

Hele dagens OL-program!

Bjørgen gikk ut 12 sekunder bak Tyskland, og halverte raskt den avstanden. Men så var det slutt, og hun måtte også slippe forfølgelrne.

Totalt utkjørt kom hun i mål langt bak de fire første, og hele 34 sekunder bak Russland. Tyskland og Italia tok sølv og bronse, Sverige ble nummer fire.

Mürer Stemland holdt følge med teten helt til den siste lange bakken. Da stakk Tyskland fra. Men Norge holdt de andre bak seg.

Kristin Størmer Steira gikk åpningsetappen for Norge, og vekslet som nummer tre, 3,6 bak Japan som da ledet.

Hilde G. Pedersen tok seg av den andre klassiske etappen. Også hun fulgte teten, og hadde ved veksling Russland 26 sekunder bak.

Kristin Mürer Stemland gikk tredje etappe. Hun var nummer to, men måtte slippe Tyskland, som var 12 sekunder foran.

Etappefordelingen ble først avgjort lørdag morgen da man hadde fått oversikt over været. Det snør ikke i Pragelato i morgentimene, men hvis så hadde vært tilfelle var det aktuelt å la de to Kristin'ene bytte etappe.

-Steira følger

- Jeg er sikker på at Kristin Steira ligger i tetgruppen etter første etappe. Her vil sannsynligvis finske Aino Kaisa Saarinen ligge i tet og dra. Men også Norges hovedutfordrer Russland, med Natalia Baranova-Masolkina vil henge med, mener NRKs langrennsekspert Åge Skinstad.

-Hilde må få luke

- Det mest spennende blir hvor mye Hilde Gjermundshaug Pedersen kan gå fra Larisa Kurkina på andreetappe. Hilde er bedre enn Kurkina, men hun har bare fem kilometer å gjøre det på.

-Fordel Russland

- Tredjeetappen blir også veldig spennende. Her skal Kristin Mürer Stemland ut mot Julia Tsjepalova. Det er fordel Russland. Tsjepalova har nok bedt om tredjeetappe etter at hun ble knust i spurten av Marit Bjørgen under VM i Oberstdorf i fjor.

-Bjørgen avgjør

- Siste etappe blir Bjørgen mot Evgenia Medvedeva-Abruzova. Dette kan høres ut som stor fordel Bjørgen, men Medvedeva-Abruzova ble nummer tre på åpningsdistansen dobbel jaktstart, så hun er god, sier Skinstad.

- Jeg tror ikke stafetten blir avgjort i den siste bakken som den ble i VM i Oberstdorf i fjor, der Marit knuste Tsjepalova. Jeg tror avgjørelsen faller på de siste 350 meterne idag, og da får vi selvføgelig det første norske langrennsgullet i Torino.

Norsk-russisk duell

Han ser altså for seg en duell mellom Norge og Russland om gullet, men med Tyskland som en sterk utfordrer.

- Jeg blir overrasket om ikke de tre lagene tar medaljene, sier han.

Det har kladdet litt for Norge så langt i OL. Etter syv langrennskonkurranser har Norge tre sølv og én bronse, men gullet mangler stadig.

Det er ikke godt nok for et kravstort og blassert norsk publikum. De fleste forventer bedring, og helst allerede i dag.

Smørebom i går

Før herrenes 15 km i går, ble ruskeværet i Torino framholdt som en positiv faktor for de norske løperne, men fire smørebom resulterte i at Estil ble beste norske på en skuffende 17. plass, slått med 1:38:3.

Men det samme opplevde Russland på 10-kilometeren torsdag. De smurte seg bort, og beste russiske jente ble nummer 16.

Smørevalget kan få stor betyding også under dagens konkurranse, men i dag er det forhåpentligvis først og fremst opp til Bjørgen og de andre jentene.


LENKER
Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM VINTER-OL 2006

 
OL-PROGRAM
Veke M T O T F L S
6 6 7 8 9 10 11 12
7 13 14 15 16 17 18 19
8 20 21 22 23 24 25 26
10 SISTE SPORT
50 SISTE TORINO-OL
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no