skilleResultaterskille_slutt
Torino OL 2006 3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Torino 2006 Sist oppdatert 08:55

Gull til Greis

Ole Einar Bjørndalen ( til høyre) Halvard Hanevold med medaljene. (Foto: Heiko Junge / SCANPIX)
Tyske Michael Greis vant mennenes 20 kilometer i skiskyting. Ole Einar Bjørndalen hadde lenge heng på gullet, men endte 16 sekunder bak og tok sølv. Hanevold tok bronsemedaljen.

Publisert 11.02.2006 12:36. Oppdatert 11.02.2006 23:28.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Sjur B. Kvamme

- Det var et fantastisk løp, og jeg er svært lykkelig, sa Greis til NRK.

- Dette var en barndomsdrøm som gikk i oppfyllelse, sa den lykkelige vinneren.

Ole fornøyd

Ole Einar Bjørndalen var også meget fornøyd med sin sølvmedalje.

- Dette løpet var bedre enn de jeg har gjort på trening her nede, sa Bjørndalen til NRK.

- Kroppen fungerte veldig bra, og to bom er det beste jeg har skutt her nede, sa Bjørndalen som hadde dagens beste langrennstid.

Michael Greis var en lykkelig mann etter å ha vunnet OL-gull. (Foto: AFP)

God Hanevold

Også Hanevold gikk et sterkt løp i løypa. Han hadde såvidt dårligere tid enn Greis, men med to bom var han uansett langt unna gullet.

Derimot kapret han såvidt bronsemedaljen med åtte tidels sekund.

Dårlig skyting

Alle fire nordmennene startet svakt på standplass og pådro seg bom på første skyting.

Men utover i løpet fikk de kontroll på nervene. Før siste skyting hadde Ole Einar Bjørndalen en liten mulighet på gullmedaljen, men det krevde rask og feilfri skyting.

Bjørndalen feide ned de fire første blinkene, men et feil ladegrep gjorde at han brukte lang tid på femteskuddet.

Det gikk tilslutt ned og dermed var han 22 sekunder etter Greis, som tilsammen skjøt en strafferunde.

På sisterunden presset Bjørndalen maks, men Greis gikk også raskt i sporet og holdt unna med 16 sekunder. Spekulasjonene gikk på om Bjørndalen hadde tapt gullet på det dårlige ladegrepet, men selv var han ikke enig i det.

Diskutér: Slurvet Bjørndalen bort gullet?

- Jeg tapte nok 7-8 sekunder på feilen, men hadde uansett ikke hatt mulighet til gullet, sa han til NRK.

Eckhoff og Andresen

Stian Eckhoff skjøt på seg to runder på første skyting og var dermed ute av den ypperste tetstriden. Men utover i løpet gikk det stadig bedre og med tre runder totalt endte han på 16. plass.

Frode Andresen fikk også tre runder, gikk såvidt raskere enn Eckhoff i sporet og ble nummer 15.

- Kroppen fungerte bra, så jeg skjønner ikke hvor jeg tapte alle sekundene i sporet, sa Andresen og antydet dermed at det kunne ha noe med skiene å gjøre.