skilleResultaterskille_slutt
Torino OL 2006 3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Torino 2006 Sist oppdatert 08:55
 

Bjørgen vil gå alle distanser

Marit Bjørgen melder seg frisk og klar for OL i Torino i februar. (Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX)
Marit Bjørgen melder seg frisk og klar for OL i Torino i februar. (Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX)
Marit Bjørgen tar sikte på å gå samtlige distanser under OL i februar.

Publisert 30.01.2006 13:36. Oppdatert 30.01.2006 21:49.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Hun tar åpningsdistansen i OL som ren gjennomkjøring for å komme raskt i toppform.

Mandag var hun tilbake i godt humør etter tunge dager. Alt søndag henger hun trolig på seg startnummeret iverdenscuprennet i Davos.

- Jeg regner med å gå samtlige distanser i OL hvor jeg vil føle meg i angrepsposisjon. Det passer utmerket. Nå skal jeg vise de andre at jeg kan komme tilbake etter sykdom, sa Marit Bjørgen, som mandag ettermiddag stilte opp for NRK på Hotel Steger Dellai i de italienske Dolomittene hvor deler av den norske langrennstroppen har høydetrening foran OL.

Marit Bjørgen viste at hun er sprek igjen. (Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX)
- OL var ikke i mine tanker i begynnelsen av forrige uke. Jeg har aldri tidligere vært så syk. På det meste hadde jeg 39,5 i feber. Å bli frisk var det eneste som surret i hodet mitt, sa Marit Bjørgen til NTB. Penicillin skal hun gå på til onsdag.

Iverksetter plan B

- Men nå føler jeg meg bra. OL kan gå bra. Ikke er jeg nervøs heller. Det har jeg vært tidligere i vinter på grunn av forventningspresset. Sykdommen har tatt bort det. Nå er det jeg som angriper, sa hun til NTB.

- For Marit kjører vi plan B. Forberedelsene har ikke vært ideelle, men på litt sikt trenger hun ikke å ha blitt satt noe tilbake. God trening før NM redder henne. Nå skal vi få henne tilbake gjennom gradvis hardere trening de neste to ukene, sa trener Svein Tore Samdal.

Hardøktene blir 15 kilometer klassisk i Davos kommende søndag og åpningsdistansen 15 kilometer skiathlom i OL søndag 12. februar.

For Marit blir dette gjennomkjøringer, sa Samdal, som mandag var ute på en halvannen times lang skitur med Marit Bjørgen og fysiolog Trine Karlsen. Søndag varte lufteturen 45 minutter.

Mye oppstyr

- Pulsen lå på jevnt hundre på den lette turen, sa Marit Bjørgen, som merket kløe i halsen på turen til Italia lørdag 21. januar.

To dager senere var hun slått ut av luftveisinfeksjonen og ble flyttet til et hotell på 1000 meters høyde i Val Gardena.

- De første dagene lå jeg bare og døste. Jeg rørte ikke den gode maten på det flotte hotellet, fortalte Bjørgen, som syntes det har vært en del oppstyr i vinter.

- Mas er det ikke. Dette er vel prisen jeg må betale. Det som føles tungt er at bare 1. plasser er bra nok. Etter NM fikk jeg høre at det var krise etter 3. plassen i skøyting. For meg var det personlig rekord, sa Bjørgen.

Men nå er matlysten og humøret tilbake etter Norges mest omtalte luftveisinfeksjon. (NTB)

Siste saker:

 
OL-PROGRAM
Veke M T O T F L S
6 6 7 8 9 10 11 12
7 13 14 15 16 17 18 19
8 20 21 22 23 24 25 26
10 SISTE SPORT
50 SISTE TORINO-OL
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no