Fotball-VM 2006 3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Fotball-VM 2006 Sist oppdatert 15:59

Svinaktig bra, Schweinsteiger!

Tyske fans feirer bronsemedaljen som om det var gull det var snakk om. (Foto: REUTERS/ SCANPIX)
Bastian Schweinsteigers høyreslegge sikret Tyskland VM-medalje på hjemmebane da Portugal ble slått 3-1 i lørdagens bronsefinale.

Publisert 08.07.2006 23:11. Oppdatert 08.07.2006 23:56.
SE OGSÅ:
ALT OM:

BILLEDGALLERI FRA KAMPEN

KAMPFAKTA: TYSKLAND - PORTUGAL

Bronsefinalen i VM 2006, ja. Den kommer ikke en ung herremann med navn Bastian Schweinsteiger til å glemme med det første.

22-åringen hadde tydelig stått opp med det riktige beinet først denne julidagen. Og det fikk Portugal smertelig erfare.

Bastian med børsa fikk drømmetreff etter 56 minutter og sendte hjemmelaget Tyskland i ledelsen med en kanon fra 20 meter.

Bastian Schweinsteiger. (Foto: AP/ SCANPIX)
Unggutten dro av to portugisere før han sendte i vei sitt viktigste skudd så langt i karrieren. Portugals keeper Ricardo så utgangen på skuddet, men hørte bare lyden av kula som suste inn i nettmaskene bak han.

VM-stadion i Stuttgart eksploderte og den tyske landslagssjefen Jurgen Klinsmann hoppet himmelhøyt av glede, som han har gjort så mange ganger i løpet av mesterskapet.

Men det stoppet ikke der.

Petits mareritt

Kun fem minutter senere var samme mann frempå igjen. Frisparket fra hjørnet av 16-meteren ble slått hardt inn foran det portugisiske målet. Så hardt at innbytter Petit ikke rakk annet enn å sette fram foten og styre ballen inn i sitt eget mål.

Mye vil ha mer og Schweinsteiger hadde mer på lager. 78 minutter var spilt da han kopierte 1-0-scoringen. Forskjellen var at han denne gangen satte ballen i det lengste hjørnet. En utrolig avslutning på mesterskapet for det unge tyske laget, og for Schweinsteiger som neppe vil oppleve noe lignende igjen.

Kahns revansj

Oliver Kahn voktet målet for Tyskland for første gang i mesterskapet. Veteranen som gir seg på landslaget etter VM, reddet flere store sjanser, men måtte kapitulere i det 88 minutt da innbytter Figo serverte innbytter Nuno Gomez som stupheadet inn trøstemålet.

Det portugisiske laget spilte som vanlig meget fin og teknisk fotball, men en revansjesugen Kahn i det tyske målet sto i veien for de halvhjertede forsøkene. Dermed klarte ikke Luis Felipe Scolaris menn å følge opp medaljen de fikk på hjemmebane under EM 2004. Da ble det sølv.