skilleResultaterskille_slutt
Fotball-VM 2006 3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Fotball-VM 2006 Sist oppdatert 15:59

Spanske storsparere vant igjen

Spania stilte med reservelaget, men slo Saudi-Arabia 1-0 og går som fjerde lag til cupspillet i VM uten poengtap.

Publisert 23.06.2006 18:30.

Billedgalleri fra Saudi-Arabia - Spania

Kampfakta: Saudi-Arabia - Spania

Midtstopper Juanito nikket inn et frispark fra Jose Antonio Reyes i første omgang, og det ble eneste mål for Spania som scoret sju til sammen på sine to første kamper men med helt andre spillere på banen.

Argentina, Nederland, Portugal og Brasil sparte fem førstevalg hver etter å ha sikret avansement før siste gruppekamp.

Spania gikk atskillig lenger og sparte hele førsteelleveren. De som startet fredag hadde spilt til sammen 210 VM-minutter, alle som innbyttere.

Sju mann fikk sine første VM-minutter, men det var godt nok til å slå et saudiarabisk lag som spilte for æren og sin sytråd av håp om avansement.

Spania brukte litt tid på å komme i gang, men kjørte etter hvert over motstanderen og skapte mange sjanser. Denne gang fikk de ikke uttelling, med scoringsglade Fernando Torres og David Villa som tilskuere.

Raul, Cesc Fabregas og Joaquin, som imponerte i sine innhopp mot Tunisia i forrige kamp, var med fra start. Raul bar kapteinsbindet for første gang i VM, men både han og Cesc ga seg tidlig. Også reservene ble spart fredag.

Vil bryte sluttspillforbannelsen

Torres kom inn mot slutten, ivrig etter å ta nye steg mot VM-målkongetittel. Men i slutten av kampen yppet Saudi-Arabia seg, etter å ha blitt utklasset det meste av ettermiddagen. Et par minutter før slutt skjøt Saad Al-Harthi over fra fri posisjon foran mål, men det ble spansk seier.

Dermed er Tyskland, Portugal, Brasil og Spania de fire lagene med tre strake seirer i VM.

For Spania kan det gode gruppespillet bli en hemsko i fortsettelsen, men laget lot seg ikke skremme av utsikten til Frankrike i åttedelsfinale eller Brasil i kvartfinale.
Spanias tilhengere satte ikke pris på at det var benkesliterne som skulle underholde dem, og det var antydning til piping mot laget. Men de kan være trygge på at Luis Aragones sender bestelaget på banen i Hannover tirsdag.

Heretter handler det om å bruke det som ble spart fredag og bryte sluttspillforbannelsen. Spania har ikke kommet lenger enn til kvartfinale i noe VM siden 1950. (NTB)

Juanito nikker inn 1-0 til Spania mot Saudi Arabia (Foto: REUTERS/Dylan Martinez)