Hopp til innhold

Jansrud om fjerdeplassen: – Dritkjipt

Kjetil Jansrud kjørte for olympisk gull. Men han spolerte sin enorme gullmulighet. Det endte med den sure fjerdeplassen.

Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud hadde sjansen. Men han klarte ikke å gripe den

Foto: MIKE SEGAR / Reuters

Jansrud hadde mulighetene da han stod igjen som sistemann av de 30 beste på toppen. Han gav alt, men det gikk for sakte. Da han krysset målstreken, lyste fjerdeplassen mot ham. Han var 1,06 bak vinneren Sandro Viletta, 0,59 bak Christof Innerhofer på bronseplass.

– Er det mulig? utbrøt en skuffet NRK-kommentator Andreas Toft.

– Dritkjipt

– Dritkjipt, sa Jansrud til TV 2. Han var skuffet.

– Jeg skjønte det kom til å bli vanskelig, men jeg hadde håpet på medalje, a han til NRKs reporter.

Jansrud innrømmer at det har vært lite med slalåmtreningen de siste tiden. Han har trent bare et par ganger de siste dagene før denne konkurransen.

– Jeg er nok litt for temposvak. Men med så mange av de beste som kjørte ut, var sjansen absolutt til stede. Men jeg er nok litt for temposvak i slalåm, og så mangler jeg den ryggmargsrefleksen som trengs når 29 løpere har kjørt foran deg og det er blitt gropete, sier Jansrud.

Da nordmannen startet, hadde han 1, 64 sekunder til gode på den overraskende lederen fra Sveits.

Slik utviklet kombinasjonsslalåmen seg

Ledet etter utfordelen

Jansrud ledet kombinasjonen etter utfordelen etter et svært godt renn, og startet derfor sist av de 30 beste. Men han bare 14 hundredeler til gode på Ondrej Bank.

Slalåmspesialist Kostelic ble regnet som den farligste av konkurrentene med bare 93 hundredeler å ta igjen på nordmannen. Han fikk det heller ikke helt til, men klarte likevel sølvet.

Aksel Lund Svindal fikk det ikke helt til i utfordelen, og slet også sterkt i slalåmdelen. Han var langt etter lederen da han kom i mål og endte på åttendeplass.

Svindal stolt av laginnsatsen

– Jeg er skuffet, men både Kjetil og Aleksander har mer grunn til å være skuffet, sa Aksel Lund Svindal til NRK.

Han sier likevel at han ikke regner seg som "superskuffet".

– Men jeg er stolt av laget likevel. Da seks mann stod igjen på toppen, var tre av dem nordmenn. Det er sterkt, selv om medaljene glapp for oss alle, sa Svindal.

OL-debutant Aleksander Aamodt Kilde lå på en imponerende fjerdeplass etter utfor. Men etter slalåmdelen hektet han i én av de første portene. Han prøvde å kjøre videre likevel, men hektet enda en gang og gav opp.

– Jeg vill gasse på og hadde lyst på en god plassering, helst medalje. Men når man gir bånn gass, skjer det fort småting, og det var det som skjedde i dag. Jeg trordde slalåmen min skulle være god nok til å hevde meg mot de gutta her, sa Kilde til NRK.

– Jeg ble ltt bakpå og klarte ikke å komme inn igjen, forklarte han.

Gigantisk oddsbombe

Sandro Viletta

Sandro Viletta fra Sveits tok et meget overraskende OL-gull

Foto: STEFANO RELLANDINI / Reuters

Vilettas seier var en oddsbombe av de store. Han har bare én pallplass i verdenscupen i hele karrieren. Den kom i super-G i Beaver Creek i desember 2011, da han vant.

Denne sesongen er fjerdeplassen i kombinasjonen i Wengen midt i januar hans beste resultat. I spesialrenn har han ikke vært blant de 20 beste i noe verdenscuprenn denne vinteren.

Favorittene måtte gi tapt den ene etter den andre i slalåm-omgangen. Ted Ligety tapte mye og havnet et stykke nede på lista, Alexis Pinturault kjørte ut. Heller ikke Bode Miller klarte å klatre til topps, amerikaneren ble nummer seks.

Den 28 år gamle gullvinneren var 0,34 sekund foran sølvvinner Ivica Kostelic og 0,47 foran Christof Innerhofer på bronseplass.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Resultater, superkombinasjon for menn» i nytt vindu

Siste nytt

  • Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

    Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

    Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

    – Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

    Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

    – Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

    Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

    Q6DAaGK1xwQ
    Foto: NTB
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

    Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

    Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

    Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

    Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

    pa39-a-fBGA
    Foto: AP
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal