Hopp til innhold

Northug: - Jeg skal lage faen i feltet for å hjelpe Martin

Martin Johnsrud Sundby overtok ledelsen i Tour de Ski sammenlagt etter den første distanseetappen i Tour de Ski. Og nå lover Petter Northug å være "drittsekk i feltet" for å hjelpe kameraten.

Petter Northug var frittalende under intervjuet med Ida Nysæter Rasch onsdag.

Sundby ble bare nummer 14 på 15-kilometeren, men leder likevel med 31,7 sekunder foran Calle Halfvarsson.

Kasakhstanske Alexej Poltoranin vant fellesstarten, foran Hannes Dotzler og Stanislan Voltsjentsev.

Sjur Røthe ble nummer åtte, Chris Jespersen nummer 11, Sundby 14 og Northug 15.

Video: Se innspurten på dagens 15-kilometer.

Kazakhstanske Aleksej Poltoranin vant onsdagens etappe i Tour de Ski i Lenzerheide. Se avslutningen her.

– Jeg skal være drittsekk i feltet

Petter Northug er rundt 37 sekunder bak Sundby i sammendraget. Nå velger han å hjelpe sin landsmann.

– Jeg skal gå flere etapper, og jeg skal være reine drittsekken i feltet for å hjelpe Martin. Jeg skal lage faen i feltet for å hjelpe ham, sier en meget opplagt Northug til NRK.

Han utdyper:

– Nå skal jeg gå langetappen fredag for å hjelpe Martin. Der skal jeg sørge for at feltet bak ham går så sakte som mulig. Det er positivt for meg også. Jeg går ut i en gruppe, og det er et perfekt utgangspunkt for meg, sier mannen som tidligere truet med å hoppe av touren dersom kroppen ikke ga de riktige svarene.

– Nå blir det min oppgave å bremse litt og kanskje skape litt frustrasjon i gruppa. Nå kan jeg være en idiot i den gruppa. Martin leder, jeg skal bremse konkurrentene, sier Northug, som også var imponert over Sundbys løp.

– Godt taktisk løp av Martin

– Han var den eneste som var med i begge spurtene og også i teten inn mot mål, selv om det ikke holdt helt inn. Det var et godt taktisk løp av Martin – bonussekunder får du billigere på spurtene enn i mål, sier Northug.

– Er du blitt en lagspiller?

– Det handler om å hjelpe hverandre når det trengs. Det er ikke ofte vi har vært i en slik situasjon, og det er viktig for Norge å få en Tour-vinner.

Martin Johnsrud Sundby viste at Tour-formen er god, og viste seg sprek i feltet fra starten. Han spurtet fra både Alexander Legkov og Calle Halfvarsson og vant begge de første spurtene og bonussekundene der.

– Veldig ålreit av Petter i dag

– Det er aldri noen ulempe å lede, bortsett fra at jeg må gå aleine i teten. Det er utenkelig å tro at jeg skal holde unna. Men jeg kan legge opp til mitt eget løp, sier Martin Johnsrud Sundby.

– Petter sier han skal være en drittsekk i feltet for å hjelpe deg?

– Det er hyggelig at Northug sier det, men jeg tror nok han har sine egne ambisjoner i touren også. Dessuten tror jeg det er perfekt trening for ham å gå Tour de Ski nå, sier Sundby. Men han takker Northug for hjelpen, også i dag. På den andre spurten "gav" nemlig Northug bort noen bonussekunder.

– Det var veldig ålreit gjort av ham i dag også. Vi fungerer som et lag for tiden, og det er dødsartig, sier Sundby.

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal