Lege: – Det kan være hun har gått for fort fram

En litt for lang løpetur gjør at Marit Bjørgen likevel ikke blir å se under NM del 2.

Bjørgen

SKADET: Marit Bjørgen, her under et turrenn tidligere i vinter.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Det blir likevel ikke noen duell mellom Bjørgen og årets suverene skiløper, Therese Johaug under NM del 2 på Beitostølen til helga.

Bjørgen har fått en muskulær belastningsskade i hofteregionen og må stå over.

– Marit var ute på en litt lang løpetur for fem dager siden. I etterkant kjente hun at hun hadde litt vondt i hofteregionen og litt mer vondt dagen etter. Vi tolker det som en helt vanlig belastningsskade i overgang til uvant underlag, sier landslagslege Fredrik S. Bendiksen.

Kan være tilbake om en uke

Bjørgen har gått to skirenn i comebacket etter fødselen 2.juledag. Hun gikk sitt eget renn, Marit Bjørgen-rennet i hjembygda og showsprinten Kulåssprinten rett før påske der hun fikk bank av årets beste sprinter, Maiken Caspersen Falla.

Til helga skulle 35-åringen teste formen i distanserenn mot landets og verdens beste skijenter under NM del 2 på Beitostølen.

Nå må hun bli hjemme med skade. Landslagslege Fredrik S. Bendiksen tror hun kan ha vært litt for ivrig i opptreninga.

– Marit hadde veldig lyst til å gå NM og var ivrig til å forberede seg så godt som mulig til det. Det kan være at hun har gått litt for fort fram, sier Bendiksen.

Bjørgen

COMEBACK: Det 42 kilometer lange Marit Bjørgen-rennet var første gang Marit Bjørgen hadde startnummer på brystet etter å ha født sin første sønni jula.

Foto: Ole Martin Wold; NTB SCANPIX, Wold, Ole Martin / NTB scanpix

Skaden skal ikke være mer alvorlig, enn at Bjørgen kan være tilbake i trening om en til to uker.

– Vanligvis får vi gode svar i løpet av en til to uker. Jeg regner med at vi har god kontroll på dette forholdsvis fort, men ikke fort nok til tre mil på ski på lørdag. Det kommer langt viktigere ting seinere på året.

– Det viktigste er å få Marit i god stand til å tåle mye trening fram mot neste sesong, sier Bendiksen som forteller at det ikke var aktuelt å bare gå fem kilometeren på fredag.

– Når vi først sier at vi skal roe det helt ned og drive med alternativ trening så var NM-deltagelse utelukket.

Bjørgen kommer til å ha daglig kontakt med landslaglege og fysioterapeut hjemme i Oslo, og vil heller ikke delta på landslagssamlingen på Storefjell, som pågår nå.

– Det viktigste nå er at Marit blir klar for neste skisesong, selv om det er synd at hun nå ikke kan gå NM del 2, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

– Hun har sikkert nok å ta seg av

Lagvenninne Astrid Uhrenholdt Jacobsen er ikke veldig overrasket over nyheten.

– Det er sikkert nok å ta seg av der i gården. Hun har jo ikke noe hastverk, det kommer skirenn neste år også, sier Uhrenholdt Jacobsen som er på samling på Storefjell før NM starter på torsdag.

Siste nytt

  • Susanna Kallur gjør comeback

    Susanna Kallur (34) er klar for comeback på 100 meter hekk, melder SVT. Comebacket vil finne sted under Diamond League-stevnet i Stockholm 16. juni.

    Kallur har vært skadet i mange år. Det er seks år siden hun sist konkurrerte på korthekken. Nå skal hun prøve å kvalifisere seg til OL i Rio. Kvaltiden er 12,80, en tid Kallur har klart 36 ganger tidligere.

    Beijing Olympics Athletics Womens 100m Hurdles
    Foto: Anja Niedringhaus / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Veien til EM
NRK Sport direkte: Fjerde runde i cupen: Tromsø - Odd
Veien til EM
Veien til EM (6:12)
Veien til Ullevaal
Veien til Ullevaal fjerde runde i cupen
Veien til Ullevaal
Veien til EM