Hopp til innhold

– Jeg skal prøve ikke å blø i morgen

Ida Marcussen (26) lot seg ikke påvirke av litt neseblod før start på 200 meter, og sjukjemperen er greit fornøyd med sin første dag i friidretts-VM.

Intervju med Ida Marcussen etter at hun løo 200 meter, som er den fjerde øvelsen i syvkamp. Reporter: Line Andersen

Ida Marcussen forteller hvorfor hun blødde neseblod før start.

Før den fjerde øvelsen i sjukampen, 200 meter, rant blodet fra nesa til Ida Marcussen.

– Jeg er litt tett og har pusset nesen min i dag, så det var tydelig at den fikk nok. Men det går bra, det er bare litt blod, sier Marcussen til NRK med et smil.

Marcussen løp distansen på 25,59 og ble nummer to i sitt heat.

– Det var litt lite futt i beina, rett og slett. Det er litt synd, for det er et heat der det er gøy å løpe andre i senk. Jeg er god nok til det, men jeg mangler litt futt i beina, sier 26-åringen.

Før morgendagens tre øvelser ligger Marcussen på en 30.-plass med 3323 poeng når 32 av 33 utøvere er igjen i konkurransen.

– OK start

Marcussen åpnet sjukampen mandag med 14,27 på 100 meter hekk. Hun var fornøyd, selv om hun har en personlig rekord på 13,96. Etter første øvelse lå hun på 29.-plass av 33 startende.

– Det er egentlig en helt ok start. Jeg gikk for noe bedre, men beina slapp seg ikke helt løs som de har gjort på trening. 14,27 er absolutt godkjent, sier hun.

Ida Marcussen

Ida Marcussen jublet vilt da hun gikk over 1,71 meter i sjukampen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Hun fortsatte med årsbeste i høyde da hun gikk over 1.71 meter. Lista lå lenge og dirret før den til slutt ble liggende til Marcussens store glede.

– Jeg har sprett i kroppen og noen veldig gode hopp. 1,71 på høyde er heller ikke bom for meg, sier hun.

Uvenn med kula

Den norske friidrettsutøveren klarte ikke å følge opp i kveldsøkten mandag. I kulestøt fikk Marcussen 12,31 meter som beste forsøk.

26-åringen, som har en personlig rekord på 13,96 meter, ristet på hodet i skuffelse.

– Jeg har vært stabil hele sesongen, men jeg og kula var ikke gode venner. Det er sånn som kan skje, men der kom det en liten bom, sier hun.

Les også: Marcussen-trener: – Halvparten av feltet er dopet

Skal ikke blø i morgen

Nå starter oppladning til de tre resterende øvelsene tirsdag.

– Jeg må få hvilt litt, spist og bruken den formen jeg har til å slippe meg litt mer løs. Så kan det være at det løsner i morgen, sier hun.

Da står lengde, spyd og 800 meter på programmet.

– Det er tre morsomme øvelser, så skal jeg prøve ikke å blø i morgen, sier hun lattermildt.

Les også: Marcussen om trenerkonflikten: – Han har ikke gjort noe galt

Håpet på topp 10

Marcussen kom som et skudd inn i friidretten med sølv i junior-VM i 2005. I senior-VM i 2007 satte hun norsk rekord på 6226 poeng og ble nummer 11. Men så stoppet utviklingen.

Marcussen har en 9.-plass fra EM i 2012 som beste seniorplassering i et internasjonalt mesterskap. I forrige VM, i Daegu i 2011, endte hun på 20.-plass.

I London-OL i fjor endte hun på 28.-plass.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal