Aksel Lund Svindal klar for verdenscupen med ny superhjelm

Hjelmen fra norske «Sweet Protection» tar ni timer å lage ved hjelp av Formel 1-teknikk. Det skal ikke stå på hodeplagget når Aksel Lund Svindal starter jakten på sin tredje sammenlagte verdenscupseier om elleve dager.

Aksel Lund Svindal med ny superhjelm

Aksel Lund Svindal med ny superhjelm

– Det er litt tilfeldig. Jeg har ikke så veldig mange norske samarbeidspartnere. Da er det kult når du, uten å vite om det egentlig, finner noe av det beste som er i verden, i Norge, sier Aksel Lund Svindal til NRK.

Tre år å utvikle

Superhjelmen har tatt over tre år å utvikle og gir mer beskyttelse uten å bli tyngre eller mer klumpete. I dag håndlages den på en fabrikk i Italia, med samme teknikk som brukes til å lage Formel-1-biler.

Om elleve dager gjør racinghjelmen Rooster Costa sin alpine verdenscupdebut når Aksel Lund Svindal stiller til start i Sölde, Østerrike.

Flere interesserte

Ni timer tar den møysommelige prosessen med å lage en hjelm, en teknikk alpintmiljøet har sperret øynene opp for.

NRK vet at en rekke utenlandske utøver nå jobber på spreng for å sikre seg hjelmen.

– Spesielt kanadierne. De har hatt mye trøbbel med hjernerystelser. Flere på laget har vært ute lenge på grunn av for mange hjernerystelser, sier Lund Svindal.

Foreløpig alene om hjelmen

Men selv om utlendingene presser på for å skaffe seg den norske hjelmteknologien, blir nordmannen alene om å bære den i verdenscupen. Til konkurrentens frustrasjon.

– Jeg prøvde å forklare at dette var litt i startfasen, og at det ikke var sikkert at det var ni hjelmer klare neste helg, men de var ikke så tålmodige og prøver andre varianter. Så får vi se om det er flere som har den like kjapt, sier nordmannen.

Siste nytt

 • Ødegaard på trening

  Martin Ødegaard trener med førstelaget før kampen mot Almeria onsdag. Til VG sa Magnus Kragtorp i Real Madrids norske supporterklubb at det «aldri har skjedd før» at en akademispiller som er med på siste trening før kamp ikke er i troppen.

  Martin Ødegaard på trening
  Foto: Skjermdump med tillatelse fra TV 2. / TV2
 • Fortsatt satsing for Klemetsen

  Kombinertløper Håvard Klemetsen har bestemt seg for å satse mot VM i Lahti i 2017.

  – Jeg ønsker å fortsette toppidrettssatsingen mot nye mål og nye drømmer som stadig oppstår. Jeg er motivert, sulten og giret på å oppnå ny utvikling, og har tro på at jeg kan bli enda bedre, sier Klemetsen.

  Håvard Klemetsen satser mot Lahti 2017
  Foto: Pressefoto

Sendeplan

Kl. Program Kanal