Hopp til innhold

Straffemiss sørget for LSK-seier i serieåpningen

Det ble en spennende avslutning på kampen mellom LSK-kvinner og Stabæk. Men hjemmelaget holdt unna og vant kampen 1–0.

Isabell Herlovsen scorte det første målet i kampen mellom Lillestrøm og Stabæk. Kommentatorer: Olav Traaen og Lise Klaveness

SCORINGEN: Isabell Lehn Herlovsen scoret kampens eneste mål.

Laster innhold, vennligst vent..

Rekordtidlig start på kvinnenes toppserie i år og det var ikke hvilken som helst kamp som sparket i gang sesongen i LSK-hallen. Regjerende seriemester LSK tok imot fjorårets sølvlag Stabæk.

Det så lenge ut som Lillestrøms fotballkvinner skulle vinne kampen 1–0 uten dramatikk. Men etter 83 spilte minutter blir Stabæks Cathrine Dekkerhus felt av LSKs Mimmi Matilda Löfwnius.

Dommeren valgte å dømme en noe diskutabel straffe.

Cathrine Dekkerhus valgte å ta straffen selv, men satte den i stolpen.

– Jeg skulle gjerne satt den straffen, men slik ble det altså ikke, sier Dekkerhus til NRK.

Returen annullert

NRKs fotballekspert Lise Klaveness mener det ikke bestandig er så lurt å ta straffen når man selv har blitt felt.

– Det er en liten klisjé i fotball. Det er nesten barnelærdom at man ikke skal ta straffen selv. Men det er jo avhengig av spilleren selv også, og det er jo nært at denne straffen går inn, sier Klaveness.

Dekkerhus selv var aldri i tvil om at hun skulle ta straffen.

– Trine Rønning (kaptein) er sjefen og lurte på om jeg ville ta den. Jeg tenkte ikke mer over det. Det er mentalt og ligger i hodet, sier hun.

Cathrine Dekkerhus satte returen, men målet ble annullert.

– Spilleren som tar straffen kan ikke sette returen dersom ballen ikke har vært innom en annen spiller i mellomtiden. Dermed var det helt riktig av dommeren å annullere målet, sier NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

Se hele straffesituasjonen her:

Cathrine Høegh Dekkerhus blir felt innenfor 16-meteren og får en straffe som hun selv tar, målet blir annulert. Kommentatorer: Olav Traaen og Lise Klaveness

SE VIDEO: Det ble dramatikk i sluttminuttene i kampen mellom

– En grusom kamp

Hjemmelaget vartet opp med vakkert spill helt mot slutten av førsteomgang, noe som førte til kampens eneste mål. Det ble scoret av Isabell Lehn Herlovsen etter et herlig forarbeid av Lene Mykjåland.

– Det var utrolig bra gjort av Lene. Jeg er jo så å si alene foran mål, så den skal jo sitte, sier Herlovsen om sitt første mål i Toppserien 2015.

LSK trener Monica Knudsen mener det var en dårlig fotballkamp.

– Det var grusomt. Vi tar med oss tre poeng, og vinner fortjent. Men altfor mye nerver og ikke noe champagne-spill i dag dessverre. Men det er heller ikke å forvente i årets første kamp, sier Knudsen til NRK.

Siste nytt

  • Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

    De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

    Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

    Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

    Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

    Curling VM Norge
    Foto: Darren Calabrese / AP
  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal