Hopp til innhold

LSK seriemester for andre år på rad: – Det er fantastisk deilig

LILLESTRØM/OSLO (NRK): LSK sikret gullet på hjemmebane søndag.

Jubelscener etter kampen

JUBEL: Lillestrøm er seriemestere for andre år på rad. Se video fra feiringen etter kampen i videovinduet over.

Laster innhold, vennligst vent..

De regjerende seriemesterne gjorde jobben hjemme mot Arna Bjørnar og kunne dermed juble over seriemesterskapet to runder før slutt. LSK vant 4–1, og gikk opp til 53 poeng på tabellen. Dermed kan ikke nærmeste utfordrer Avaldsnes ta igjen gultrøyene.

– Det er så deilig å få det i havn nå. Vi klarte jo å rote det bort forrige runde, så det var godt at vi «naila» den nå, sier LSK-trener Monica Knudsen til NRK.

– Det har jo ligget i kortene en stund, og vi har jo ledet serien ganske klart. Men det er så fantastisk deilig at det nå er i boks.

Også i fjor kunne LSK juble for seriemesterskap.

– Det er stort å gjenta det. Det viser karakter og at vi gjør mye riktig, sier Knudsen.

Herlovsen med hat trick

Isabell Herlovsen scoret hele tre mål i kampen. Det første målet kom allerede etter åtte minutter. Men gjestene og Ine Marie Wedaa utlignet kun to minutter etterpå, og sørget for spenning i kampen.

Men Herlovsen var frampå igjen kvarteret etterpå, og satte inn 2-1-målet. Ti minutter før pause scoret Sherida Spiste, og dermed kunne hjemmelaget gå til pause med en solid ledelse.

Andreomgangen var målløs helt til Isabell Herlovsen fastsatte resultatet til 4–1 rett før slutt.

– Jeg har en litt rar følelse inni meg faktisk, jeg tror ikke det har gått helt opp for meg at vi er seriemestere. Men når vi får medaljene rundt halsen, da skal det feires, smiler Isabell Herlovsen.

Se målet til Isabell Herlovsen

TREMÅLSSCORER: Isabell Herlovsen fastsatte resultatet til 4–1 rett før slutt.

Ser fremover mot mesterligaspill og cupfinale

LSK har hatt et tøft kamprogram de siste ukene, og forrige onsdag gikk de videre i mesterligaen da de slo ut FC Zürich.

– Det var mange sliten bein utpå banen der i dag. Når vi nå har sikra gullet kan vi fokusere maks på neste runde i mesterligaen og cupfinalen, sier Knudsen.

LSK skal spille cupfinale mot Avaldsnes 21. november. Og det er ingen tvil om at det har vært en god sesong for LSK. De har kun tapt én kamp hittil i sesongen. Tapet kom borte mot Røa i sjuende serierunde.

– Vi har et solid lag. Jeg vil si at vi har en enda bedre stall enn i fjor. Vi er samspilte og har kvalitetsspillere i alle posisjoner, smiler en tydelig fornøyd LSK-trener.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal