Hopp til innhold

– Vi skal inn med desperasjon i hver eneste nærkamp

STOCKHOLM/OSLO (NRK.no) Landslagssjef Roy Johansen og hockeygutta garanterer en knokkelkamp av de sjeldne når «söta bror» står på motsatt side av isen.

Roy

Her instruerer landslagssjef Roy Johansen de norske spillerne under stortapet mot Canada. Nå er laget heltent på å reise seg mot storebror Sverige.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Tollefsen

Lagkaptein Ole-Kristian Tollefsen har vært en svært viktig spiller for Norge i åpningskampene. Her snakker han med landslagssjef Roy Johansen under seieren mot Slovenia.

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

– Vi må spille som en underdog: Gå inn med desperasjon i hver eneste nærkamp. Vi skal ha korte bytter, ofre oss og dekke skudd. Vi skal jobbe knallhardt og hardere enn Sverige i alle deler av spillet. Vi må være knalltøffe i duellspillet og ikke gi bort noen ting, sier Johansen til NRK.no.

De kompromissløse ordrene kommer et knapt døgn etter Norges 7-1-tap mot Canada da vikingene ble valset over i 1. periode.

Siden overraskelseslaget Sveits har stjålet uventede poeng, er Norge nødt til å ha en seier mot Sverige eller Tsjekkia for å være sikret kvartfinale.

– Tapte for mange dueller

Ole-Kristian Tollefsen, som sammen med Marius Holtet var utestengt i Canada-oppgjøret, er klar til å brette opp ermene i kampen mot naboen.

– Vi må spille vårt spill og være «tight» i midtsonen. Vi tapte for mange nærdueller i vantet mot Canada, og vi fikk for mange kontringer i mot. Det må vi luke bort, sier Tollefsen til NRK.no.

– Vi er tente på å slå tilbake. Jeg hater å sitte og se på kamper, spesielt når vi taper. Vi er sultne, men det skal ikke bli for hett, heller, legger han til.

Både Tollefsen og Holtet spiller for svenske Färjestad, og kjenner derfor mange av kveldens motstandere ekstra godt.

Ifølge Holtet blir Norges lagspill nøkkelen til å kneble hockeystormakten.

Holtet

Det var tøffe tak også under Norges 3-2-seier mot Danmark. Her er det Marius Holtet (t.h.) som måler krefter med Mads Bødker.

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

– Vi er et godt lag som er nøye med detaljer og som ofte kommer i skuddlinjen. Det er der nøkkelen ligger: Spille som et lag og hjelpe hverandre, sier Holtet.

– Fordel å være underdog

Storfavoritten Sverige har imidlertid fått en tøff start på hjemmebane i VM.

De står i likhet med Norge med ett tap (Sveits) og to seirer i VM, men Pär Mårts' mannskap har på ingen måte imponert etter 2-1 over både Tsjekkia og Hviterussland.

Tollefsen tror det kan være en stor fordel å kunne slå nedenfra.

– Det er alltid bra å være underdog, men vi legger press på oss selv også. Sveits har snudd opp ned på gruppa, og nå må vi vinne tre kamper til. Sverige tar oss seriøst, og de vet at vi er på vei opp, sier Tollefsen.

I VM i 2012 tapte Norge 3-1 mot Sverige i åpningskampen foran halvfulle tribuner.

I år har arrangørene endret billett-politikken slik at det er ventet fullt hus og 12.500 tilskuere i Globen.

Slikt blir det ekstra trykk av.

– Fullsatt Globen, masse folk og god stemning. Det blir en morsom kamp, smiler Holtet.

  • Her kan du følge Sverige – Norge fra klokken 20.15!

PS! Norge har bare slått Sverige én gang i VM-sammenheng, og det var etter straffer i Kosice i 2011.

Siste nytt

  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    Fredrikstad tok seg også videre torsdag kveld etter 5-2-seier mot Eik Tønsberg. Laget fra Plankebyen får besøk av Rosenborg i neste runde.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    Idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «Visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking.

    Statseide Aramco eier laget Al-Qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen Dammam hvor det skal spilles kamper i Asian Cup om tre år. Trolig også i VM i 2034.

    – Gjennom dette partnerskapet med Fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier Aramco-president Amin H. Nasser.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal