Løseth med forrykende 2. omgang

Nina Løseth viste sterk slalåmform i Levi. Sunnmørsjenta hadde nest beste tid i finaleomgangen.

Nina Løseth lå på 29.plass etter førsteomgang, men kjørte en god andreomgang og endte på syvendeplass. Se

Mikaela Shiffrin

Bare amerikanske Mikaela Shiffrin kjørte raskere enn Løseth i 2. omgang.

Nina Løseth kjørte en svært god 2. omgang i sesongens første verdenscuprenn. Hun fullførte på sterke 58.10, og kjørte seg opp fra en 29. plass i 1. omgang.

Den tiden skulle vise seg å være svært sterk. Kun Mikaela Shiffrin kjørte raskere i 2. omgang. Hun var 26 hundredeler raskere enn Løseth.

– Dette ble en god normal omgang. Jeg gjorde ingen feil. Dette er slik jeg har kjørt på trening, sier Nina Løseth til NTB.

– Kjempet godt

Tiden til Løseth holdt til foreløpig ledelse, en ledelse Løseth holdt svært lenge.

Etter hvert som de sterkeste kjørerne kom, ble hun likevel skjøvet nedover på resultatlisten. Hun endte til slutt opp på en svært gledelig 7. plass. Hennes beste plassering i slalåm så langt er en 4. plass.

Sunnmørsjenta hevet seg flere hakk fra 1. omgang, riktignok med gode forhold, Løseth viste også imponerende evne til å heve seg fra en dårlig 1. omgang. Da kvalifiserte hun seg hårfint til finaleomgangen med tiden 58,85.

– Jeg kjempet godt og kjørte bra i henget, men det gikk for sakte på flaten, sier hun.

Seier til Shiffrin

Ingen kunne imidlertid gjøre noe med Mikaela Shiffrin fra USA som kjørte inn til seier. Hun ledet også etter 1. omgang. Maria Höfl-Riesch kjørte seg opp til en 2. plass, mens slovenske Tina Maze endte på 3. plass.

Lillesøster Mona Løseth (22) hektet og kjørte ut i 1. omgang.

Nina Løseth sesongdebuterte i Sölden i slutten av oktober. Da lå hun på 16.-plass etter 1. omgang og endte som nummer 26 til slutt.

– Jeg bestemte meg for å være tøffere i dag. Du lærer etter hvert løp. Men jeg skal være veldig fornøyd med å ha kjørt opp fra 29.-plass til en plass blant de ti beste, sier Løseth til NTB.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».