Heidi Løke fikk høyre tommel revet kraftig bakover i en duell mot Russland torsdag.

Heidi løke

SKADE: Heidi Løke fikk seg en smell i fingeren mot Russland.

Torsdag startet håndballjentene veien mot VM med 26-26 mot Russland.

Men etter kampen var det Heidi løke som ble samtaleemne. For på sidelinjen sto Løke med en høyrehånd pakket inn med is, og det etter en strålende kamp av strekspilleren rett før VM.

– Jeg tror det går bra. Den ble dratt skikkelig bakover. Jeg har tøyelige ledd i hendene, men denne gangen ble det skikkelig, sier Løke som skal bli sjekke ytterligere til NTB.

Heidi Løke

KLAR TIL VM: Heidi Løke hadde vond ti fingeren etter kampen, men tror ikke det skal bli noe problem med VM-spill.

Hun er en hardhaus, og det skal mye til for at hun ikke spiller også lørdag og søndag og i VM-starten lørdag neste uke.

Mørk i rute til VM

Nora Mørk viste god VM-form torsdag. Ballen blåste inn i nettet bak russerne. Hun løp inn 26-26 med et minutt igjen.

– Det var en litt ujevn kamp av oss. Vi startet knallbra. Jeg har tro på at vi slår Russland kontrollert i VM. Russerne er litt uortodokse. Så vi er glad for å ha møtt dem, sier Mørk til NTB.

Bom og bom

Hjemmelaget vant forsvarskampen overlegent og løp fra russerne i perioder av 1. omgang. Norge gikk fra 1-3 til 8-3 på fem-seks minutter. Seks av målene kom på halv- eller kontringer.

Men så startet trøbbelet. Norge rotet forferdelig med ballen og avslutningene en lang stund. Det ga 9-10 etter 22 minutter og 13-13 ved pause.

Viktig midtforsvar

Utprøving av spillere og konstellasjoner ga som ventet en varierende norsk kamp.

Midtforsvaret blir ekstremt viktig i VM. Mari Molid, Pernille Wibe og Veronica Kristiansen tar jobben.

– Mari (178 cm) og Pernille (183) får i første rekke hovedansvaret i forsvar sammen med Veronica (175). De skal sy sammen et godt midtforsvar i 6-0. De må ta store deler av trykket som kommer der, sier Thorir Hergeirsson til NTB.

Gammel plan

Norges keeper- og forsvarsspill har vært basis for den eventyrlige suksessen siden gjennombruddet i 1986. Den samme oppskriften kommer opp også denne gangen

Torsdag var det uvanlig få redninger av Kari Aalvik Grimsbø og Silje Solberg. Sistnevnte var svak og fikk bare 21 minutter på banen etter pause.

Lørdag møter Norge Nederland, mens Sverige venter søndag.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».