Hopp til innhold

Liverpool-fansen protesterte - gikk før kampen var over

LIVERPOOL/OSLO (NRK): Liverpools supportere liker dårlig at billettprisene skal heves neste sesong. Mange valgte derfor å gå i protest før kampen mot Sunderland var over. Samtidig glapp seieren.

SOCCER-ENGLAND-LIV-SUN/ Liverpool v Sunderland - Barclays Premier League

MISFORNØYD: Liverpools supportere viste sin mening om billettprisene som stiger, før og under kampen mot Sunderland.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

At prisene på neste sesongs kampbilletter på hovedtribunen Main Stand skal økes til 77 pund, 950 norske kroner, har satt sinnene i kok arbeiderklassebyen Liverpool.

Så 77 minutter ut i dagens kamp mot Sunderland, strømmet suppoerterne ut av dørene på Anfield i protest. På det tidspunktet ledet Liverpool 2-0.

«Fotball er ingenting uten fans», sto det på mange plakater holdt opp av fansen.

Liverpool protest

GIKK: Supporterne som gikk midt under kampen, fortsatte protesten utenfor Anfield.

Foto: Oddleif Løseth / NRK

– Dette betyr mye for de lokale som følger laget. Lønningene her er lavere enn hjemme, og selv for oss nordmenn begynner det å bli dyrt, sier daglig leder i Liverpools norske supporterklubb, Tore Hansen, til NRK før kampstart.

Stor oppmerksomhet

Saken har fått stor oppmerksomhet i England, og da spesielt i Liverpool. Oppfordringer om å forlate stadion har blitt spredd som ild i tørt gress i sosiale medier. Samtidig har flere oppfordret til å respektere de som blir sittende igjen.

– Dette er penger som går i klubbkassa. Det er flere ting det handler om, også måten klubben jobber sammen med fansen. Mange mener nok er nok, sier Hansen.

Liverpool møtte bunnlaget Sunderland uten trener Jürgen Klopp på benken. Den tyske treneren skal ha blitt syk tidligere lørdag, med det som mistenkes å være blindtarmbetennelse.

Snudde kampen

SOCCER-ENGLAND-LIV-SUN/ Liverpool v Sunderland - Barclays Premier League

LEDELSE: Firmino satte inn ledelsen for Liverpool mot Sunderland.

Foto: Phil Noble / Reuters

Etter å ha tapt 0-2 mot serieleder Leicester tirsdag, trengte de sårt poeng for å ha et lite håp om en fjerdeplass. Men ikke før i det 59. minutt løsnet det for hjemmelaget. James Milner fant hodet til brasilianske Firmino, som headet inn ledelsen.

11 minutter senere økte vertene, da målscoreren la lekkert videre til Adam Lallana. Han kunne trille ballen i tomt mål.

Omtrent samtidig med at fansen forlot stadion, slo gjestene tilbake. Og ikke bare én gang, men to ganger. Først ved innbytter Adam Johnson. Så ett minutt før full tid, scoret Jermain Defoe.

Dermed endte kampen med poengdeling 2-2.

Liverpool-protest.

PROTEST:NRKs repporter Oddleif Løseth var på Anfield og filmet fansen på vei ut midt i kampen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, skal være på vei bort fra Formel 1-laget etter trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal