Lingard slo tilbake etter mesterligafadesen: – Det har ikke vært lett

Manchester Uniteds Jesse Lingard og David De Gea spilte hovedrollene i et ellevilt drama på London Stadium. Den ene fikk drømmetreff, den andre reddet West Hams straffe på overtid.

Premier League - West Ham United v Manchester United

VILL MÅLJUBEL: Bruno Fernandes og Jesse Lingard (foran) feirer 2–1-målet i det 89. minutt. Aaron Wan-Bissaka til høyre.

Ole Gunnar Solskjær stormet ut på banen for å feire sammen med De Gea og resten av laget etter strafferedningen som berget 2–1 borte mot West Ham.

De Gea bommet på det avgjørende straffesparket og reddet ikke et eneste forsøk i europaliga-finalen tidligere i år. Søndag fikk han en liten revansj da han berget tre poeng til Manchester United på overtid – med sin første strafferedning på de siste 22 forsøkene.

Sisteskansen hadde ikke reddet straffe i Premier League siden 2014.

West Ham-manager David Moyes fikk kritikk fra eksperthold for å la Mark Noble ta straffen. Veteranen kom nemlig rett fra banken.

– Jeg tror jeg ville vært mer irritert med meg selv om jeg ikke hadde tatt den beslutningen, svarer Moyes til BBC på spørsmål om valget.

Lingard slo tilbake

Jesse Lingard, som tirsdag serverte Young Boys seiersmålet på overtid i mesterligaen, spilte den andre helterollen på London Stadium. Han fikk drømmetreff og banket inn vinnermålet minuttet før full tid.

– Jeg har jobbet hardt for å komme meg over det som skjedde tidligere denne uken, det har ikke vært lett, sier Lingard etter kampen, ifølge TV 2.

– Jeg er så glad på hans vegne. Jesse hadde en tøff kveld på tirsdag, men har jobbet hardt etterpå, sier Solskjær.

Frustrert Ronaldo

West Ham-angriper Saïd Benrahma sørget for en tung start for Manchester United da han – via armen til Raphaël Varane – scoret kampens første mål etter en halvtimes spill. Cristiano Ronaldo slo raskt tilbake, men det var lite som tydet på annet enn uavgjort få minutter før slutt.

Portugiseren var tydelig irritert og frustrert underveis i kampen. Målet ble feiret med å beine tilbake til midtsirkelen. Kvarteret før slutt slo han ut med armene på teatralsk vis etter en duell med Vladimir Coufal. Han protesterte høylydt da han ikke fikk straffespark.

FRUSTRET: Cristiano Ronaldo kunne ikke tro at han ikke fikk straffespark.

Men dommer Martin Atkinson lot seg ikke rikke. Han mente Ronaldo oppsøkte situasjonen. Solskjær mener laget hans ble snytt ved to anledninger.

– På den første setter West Ham-spilleren ut foten og Cristiano løper rett frem. Forhåpentligvis blir det ikke slik at Ronaldo aldri skal få et straffespark, sier Solskjær.

Manchester United møter West Ham i ligacupen allerede onsdag.

• Forskere frykter hetebølge i Paris-OL

Studier viser at det kan bli krevende temperaturer for utendørsutøverne i sommerens OL. Den norske troppen tar alle forholdsregler.

Hanne Staff opplyser at det er tall og analyser som tilsier at det kan det bli varmere enn i Tokyo-OL for tre år siden.

– Vi må virkelig ta det på alvor i forberedelsene, men jeg opplever at vi har lært mye fra Tokyo. Vi har lagt gode planer, sier Staff til NTB.

Hun er leder for prestasjon og utvikling på Olympiatoppen.

Tidligere i år ble det publisert en studie av tidsskriftet Npj Climate and Atmospheric Science, som undersøkte risikoen for at temperaturen i Paris kan overgå rekorden som ble satt i fjor. Den konkluderte med at det er en «ikke ubetydelig risiko». Franske helsemyndigheter har opplyst at hetebølgen i 2023 forårsaket 5000 dødsfall.

Også det europeiske værbyrået ECMWF sine prognoser peker mot en varm sommer – muligens den varmeste siden 2017, ifølge instituttets april-prognose. Bakteppet er at 2023 var blant de varmeste årene noen gang registrert.

En talsperson fra OL-arrangøren i Frankrike har tidligere uttalt til AFP at hetebølger og ekstremvær er faktorer de tar med i betrakningen og som de forbedereder seg så mye som mulig på for å iverksette nødvendige tiltak.

Blant tiltakene er enten tidlig eller sent tidspunkt for konkurranser for å unngå den verste varmen. Det gjelder idretter som friidrett, sandvolleyball og tennis. (NTB)

Hanne Staff på mediemøte 100 dager til OL
  • Medaljesjanse glipper trolig for Norge i OL

En medalje ville vært innen rekkevidde for Norge med Casper Ruud og Ulrikke Eikeri i mixed double i tennis i Paris-OL, men det ligger dårlig an.

Utfordringen er at om man skal delta i mixed double, må man fra før være kvalifisert til enten single- eller doubleturneringen.

– Det er en liten sjanse, men den er der, sier Fredrik Lovén til NTB.

Han er landslagsansvarlig i Norges tennis- og padelforbund.

For at Ruud/Eikeri skal bli en realitet i Paris, bør Eikeri spille seg til en plass innenfor topp ti på doublerankingen. Da vil hun umiddelbart være kvalifisert, men hun trenger da en landsvenninne innenfor topp 300 på en av rankingene.

Malene Helgø er for øyeblikket på 388.-plass på singlerankingen. Etter det vil OL-plassene fordeles etter den kombinerte rangeringen til de to double-spillerne.

31 år gamle Eikeri er for øyeblikket på 26.-plass på doublerankingen etter et knepent finaletap i Stuttgart søndag.

I Tyskland pådro dessuten Eikeri seg en skade som gjør at hun blir på sidelinjen i en kort periode.

Det er kun 16 lag som stiller i mixed double-turneringen i OL.

– Ruud/Eikeri ville utgjort en stor medaljemulighet?

– Ja. Det viste de i United Cup i desember (slo Kroatia). Casper spiller egentlig ikke double eller mixed spesielt ofte, men er man god i tennis, pleier det å fungere i double òg, sier Lovén.

Eikeri har blant annet spilt finalen i Roland-Garros i mixed double. På WTA-touren har hun tre doubletitler.

Verdensrankingen 10. juni bestemmer hvilke utøvere som kvalifiserer seg til sommerens leker.

Casper Ruud
  • Målfest da Leeds sikret viktige poeng i opprykkskampen

Middlesbrough kjempet til siste minutt, men det endte til slutt 3-4 i favør Leeds i engelsk førstedivisjon. Sistnevnte kjemper om opprykk til Premier League, og ligger nå på andreplass på tabellen med én kamp mer spilt enn sine konkurrenter i opprykkskampen.

Kampen på Riverside startet med et smell allerede etter syv minutter, da Isaiah Jones satte inn 1-0 for vertene. Syv minutter senere utlignet Crysencio Summerville og lagene var like langt. Snaue 20 minutter inn i kampen var kampen snudd, da Patrick Bamford fant nettmaskene til 21- for Leeds.

Men lagene var langt fra ferdigscoret. Først utlignet Emmanuel Latte Lath til 2-2 for hjemmelaget, og like før pause satte Wilfried Gnonto inn 3-2 til gjestene, som også var stillingen inn til pause.

Andreomgangen ble langt fra like målrik, men også her rullet ballen i mål et par ganger. Først Summerville med dagens andre, før også Lath satte sitt nummer to for kvelden og dermed ekstra press på gjestene. Men det ble også kampens siste.

Leicester topper fremdeles tabellen med 91 poeng, foran Leeds med 90 poeng og én kamp mer spilt og Ipswich på tredje med 89 poeng.